Τουρισμός

Αυτά είναι τα 8+1 apps για να περάσει η ώρα στην παραλία (pics)

Αυτά είναι τα 8+1 apps για να περάσει η ώρα στην παραλία (pics)
Αυτά τα apps μπορούν να σου κρατήσουν παρέα όταν θα λιώνεις ατελείωτες ώρες στην παραλία.

Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι περισσότεροι από εσάς έτοιμοι για αποδράσεις και βουτιές στα καταγάλανα νερά των νησιών. Εκτός από αντηλιακά, πετσέτες, ψάθες, καπέλα και ρακέτες, όμως, θα πρέπει να φροντίσουμε να «γεμίσουμε» και το κινητό σας με συγκεκριμένες εφαρμογές που θα όχι απλά θα σας κρατήσουν καλή συντροφιά αλλά θα σας καθοδηγήσουν στις αξέχαστες καλοκαιρινές εμπειρίες. 

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες που υπόσχονται να σας λύσουν τα χέρια.

1. Dark Sky

Με την συγκεκριμένη εφαρμογή μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση σε μετεωρολογικές προβλέψεις ανά πάσα στιγμή, όχι απλά στην περιοχή που είστε αλλά και το ακριβές σημείο που στέκεστε. Όπως ισχυρίζεται μάλιστα η εφαρμογή προβλέπει αν θα βρέξει, τι ώρα θα βρέξει και για πόση ώρα θα βρέξει εκεί ακριβώς που στέκεστε. Σε περίπτωση που δεν μείνετε ικανοποιημένοι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια άλλη εφαρμογή την meteo.gr ή να χρησιμοποιήσετε την Fresh Air που θυμίζει παλιά καλή ελληνική διαφήμιση. Πέρα από τον καιρό της επόμενης μέρας η Fresh Air σας κατατοπίζει για τα μποφόρ και τις θάλασσες αλλά είναι διαθέσιμη μόνο για iOs. 

2. Bandsintown Concerts

Για όσους δεν μπορούν να φανταστούν καλοκαίρι χωρίς καλή μουσική και συναυλίες, υπάρχει η εφαρμογή Bandsintown Concerts. Με το που την κατεβάζεις επιλέγεις από τη μουσική λίστα συγκροτήματα και τραγουδιστές των προτιμήσεών σας και εν συνεχεία σας δείχνει όλα τα μουσικά event της πόλης σας που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν σε iOS και Android.

3. Greek Beach Free

Για τους υπερμαχους του ελεύθερου κάμπινγκ και των δωρεάν παραλιών κατάλληλη αποδεικνύεται η εφαρμογή Greek Beach Free. Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ένας οδηγός παραλίας για όλη την Ελλάδα. Λειτουργεί και εκτός σύνδεσης με δεδομένα που όπως αναφέρει στην περιγραφή της ανανεώνονται συνεχώς για μεγαλύτερη ακρίβεια. 

Η εφαρμογή περιλαμβάνει σχόλια και κριτικές χρηστών για ακόμα καλύτερη ενημέρωση. Εάν τώρα έχεις επιλέξει την παραλία σου και θέλεις να δεις πόσο καθαρή είναι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και την Swim guide, η οποία αποτελεί έναν εύχρηστο οδηγό για την παραλία που έχεις επιλέξει (αν είναι καθαρή, πότε έγινε ο τελευταίος έλεγχος για μόλυνση των υδάτων και άλλα τέτοια). Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη τόσο στο App Store, όσο και στο Google Play και μπορείς να την κατεβάσεις δωρεάν.

4. iTanSmart

Εάν δεν θέλετε να παίζετε με τον ήλιο και τη φωτιά αυτή η εφαρμογή θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε έστω στο περίπου πόσο αντέχει το δέρμα σας. Δεν χρειάζεται να μαντέψετε πότε πρέπει να μετακομίσετε στην σκιά, η εφαρμογή έχει χρονόμετρο και θα σας ενημερώσει.

Παρόλα αυτά δεν έχει προσφάτως ενημερωθεί οπότε σε πολύ πρόσφατες εκδόσεις του iOs μπορεί να μην λειτουργεί σωστά. Εναλλακτικά υπάρχει και η Wolfram Sun Exposure Reference η οποία κάνει πάνω κάτω τα ίδια (σας ενημερώνει πόση ώρα μπορείτε να μείνετε στον ήλιο ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας).

5. Spotify

Η παραλία θέλει βιβλίο και μουσική κι αυτό είναι μάλλον κανόνας. Αν και δεν είναι δωρεάν, είναι από τις καλύτερες εφαρμογές μουσικής που διαθέτουν άπειρες μουσικές επιλογές για κάθε ώρα της ημέρας για κάθε διάθεση και γούστο.

6. Sky Guide

Όποιος έχει συνδέσει το καλοκαίρι με νύχτες κάτω από τα αστέρια η εφαρμογη αυτή θα τον βοηθήσει όχι απλά να τα απολαύσει αλλά και να τα γνωρίσει. Με την βοήθεια του sky Guide μπορείτε να ανακαλύψετε νέους αστερισμούς και να μάθετε περισσότερα γι αυτούς.

7. GasBuddy

Εάν το καλοκαίρι σημαίνει για εσάς αυτοκινητάδα, τότε η Gasbuddy σας είναι άκρως απαραίτητα. Η εφαρμογή σας ενημερωνει για τα βενζινάδικα της περιοχής και βρίσκει για χάρη σας το πιο οικονομικό ώστε να βουλάρετε το ντεπόζιτο και να πατήσετε γκάζι για νέους ανεξερεύνητους προορισμούς. 

8 Pocket

Απευθύνεται σε όσους αγαπούν το διάβασμα. Θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε με ένα συρτάρι όπου τοποθετούμε όποια άρθρα του διαδικτύου βλέπουμε να μας ενδιαφέρουν και θέλουμε να ανατρέξουμε αργότερα. Διατίθεται δωρεάν σε iOS και Android, σας παρέχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε άρθρα και όποια άλλη ενδιαφέρουσα ιστορία βρίσκετε στο διαδίκτυο, για να τη διαβάσετε αργότερα. Παρόμοια πρόταση αποτελεί και το Flipboard το οποίο σε βοηθά να μάθεις ό,τι νέο θες στο λεπτό!

9. AroundMe

Την χρειάζεστε για να γνωρίζετε ακριβώς τι συμβαίνει γύρω σας. Για όποιον άγνωστο προορισμό κι αν επισκεφτείτε σας δίνει πληροφορίες για όλα τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, σούπερμαρκετ, τράπεζες κ.ο.κ. που υπάρχουν τριγύρω σας. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεά σε Google Play και στο App Store.

Πηγή: insider.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments