Υγεία

Πιες παγωμένο νερό και εκτόξευσε τον μεταβολισμό σου

Πιες παγωμένο νερό και εκτόξευσε τον μεταβολισμό σου
Βοηθά στην απώλεια βάρους.

Σχετικά με τη σχέση του νερού με τον μεταβολισμό έχουν ειπωθεί πολλά, με μελέτες να υποστηρίζουν πως το παγωμένο νερό μπορεί να… βάλει «φωτιά» στον οργανισμό μας.

Σύμφωνα με δύο επιμέρους μελέτες, αν πιείτε μισό λίτρο νερό (500 ml) μπορείτε να ενισχύσετε προσωρινά μεταβολισμό κατά 24-30%. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η κατανάλωση 2 λίτρων νερού σε μια μέρα μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση ενέργειας κατά περίπου 96 θερμίδες ανά ημέρα.Μάλιστα, είναι καλύτερο να πίνετε το νερό κρύο, αν θέλετε να αδυνατίσετε, επειδή τότε οργανισμός σας θα πρέπει να δαπανήσει περισσότερη ενέργεια (θερμίδες), για να το θερμάνει και να το φέρει στη θερμοκρασία του σώματος.

Το να πίνετε νερό περίπου μισή ώρα πριν από τα γεύματά σας μπορεί επίσης να μειώσει την ποσότητα των θερμίδων που εν τέλει θα καταναλώσετε στο γεύμα. Έρευνα διαπίστωσε ότι όσοι έκαναν δίαιτα και έπιναν 500 ml νερού πριν από τα κύρια γεύματα έχασαν 44% περισσότερο βάρος σε μια περίοδο 12 εβδομάδων, σε σύγκριση με εκείνους που δεν το έκαναν.

Αποδεικνύεται, λοιπόν, πως το νερό όχι μόνο κάνει καλό γενικότερα στον οργανισμό μας αλλά ότι μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments