Αθλητισμός

Το προφίλ της Μπριζ

Το προφίλ της Μπριζ
Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για την αντίπαλο της ΑΕΚ στα play offs του Europa League.

Την Κλαμπ Μπριζ θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στα play offs του Europa League, με «τρόπαιο» την είσοδο στους ομίλους του θεσμού. Η Μπριζ αποτελεί παραδοσιακή δύναμη στο Βέλγιο, έχοντας κατακτήσει 14 φορές τον τίτλο, ενώ μετρά κι 11 Κύπελλα και 13 Σούπερ Καπ.

Αναφορικά με την Ευρώπη, οι Βέλγοι έχουν ως κορυφαίες στιγμές τους δύο τελικούς. Έναν για το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1977/78 κι έναν για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ τη σεζόν 1975/76.

Την περασμένη σεχόν η Μπριζ τερμάτησε πίσω από την Άντερλεχτ ενώ αγωνίστηκε και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League αποκλείστηκε από την Μπασακσεχίρ με ήττα στην Τουρκία (2-0) και ισοπαλία στο Βέλγιο (3-3). Στο πρωτάθλημα άρχισε εντυπωσιακά με εκτός έδρας νίκη με 4-0 επί της Λόκερεν. 

Ιστορία

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1891 υπό την ονομασία Brugsche Football Club και ήταν ο πρώτος που ιδρύθηκε στην περιοχή της Φλάνδρας. Λίγα χρόνια αργότερα και μετά από «σχίσμα» οι αποχορήσαντες ίδρυσαν την Football Club Brugeois αλλά δύο χρόνια αργότερα, οι δύο αυτές οντότητες συναντήθηκαν και πάλι, με την πρώτη να απορροφά την δεύτερη.

Η ομάδα υιοθέτησε την σημερινή της ονομασία το 1972. Ωστόσο, στην καθημερινή γλώσσα, οι γαλλόφωνοι, Βέλγοι και Αλλοδαποί, την ονομάζουν Club Brugeois ή Club de Bruges ενώ τα βασικά της χρώματα είναι το μπλε και το μαύρο.

Προπονητής

Πριν τελειώσει το πρωτάθλημα, είχε γίνει γνωστό ότι ο Βέλγος τεχνικός, Μισέλ Πρεντόμ, θα αποχωρήσει από το club και τη θέση του πήρε ο Ιβάν Λέκο, που είχε δείξει καλά πράγματα από τη θητεία του στην Σεντ Τρούιντεν, την οποία οδήγησε στην παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Η επίσκεψη στην Ελλάδα θα είναι μια επιστροφή για τον 38χρονο προπονητή ο οποίος δούλεψε στη χώρα μας τη σεζόν 2015-16 στον ΠΑΟΚ, σαν assistant coach του Ιγκόρ Τούντορ. Ο Λέκο, είναι λάτρης του 3-5-2, όπως ήταν και ο Τούντορ, σύστημα το οποίο μπορεί να βρει ξανά απέναντί της η ΑΕΚ, καθώς έτσι παρατάχθηκε στα playoffs του Champions League και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Γήπεδο

Το Jan Breydelstadion βρίσκεται στην πανέμορφη Μπριζ κι έχει χωρητικότητα, 29.062 θέσεων. Βρίσκεται στη διεύθυνση, Koning Leopold III-laan 50 και πρόκειται για το ανακατασκευασμένο Ολυμπιακό στάδιο της πόλης.

Το στάδιο χτίστηκε το 1975 και η Μπριζ το μοιράζεται με την άλλη ομάδα της πόλης τη Σερκλ. Το 2000 φιλοξένησε 4 ματς του Euro, ένα εκ των οποίων και ο προημιτελικός της Ισπανίας με τη Γαλλία.

Αστέρι

Ο Κολομβιανός εξτρέμ, Κάρλος Ισκέρδο, είναι ο star-player της Μπριζ. Ο 25χρονος βρίσκεται στο club από το 2014, όταν και αποκτήθηκε από την Ονσε Κάλδας της πατρίδας του και μετρά από τότε 34 γκολ σε 84 αναμετρήσεις. Ο ύψους 1.71 άσος είχε εξαιρετική χρονιά πέρυσι καθώς σε 34 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις πέτυχε 16 γκολ και έδωσε 3 ασίστ. Σταθερή αξία ο 28χρονος διεθνής Βέλγος επιθετικός, Γέλε Βόσεν, με επίσης 16 γκολ πέρυσι.

 

Πηγή: aek365.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments