Ελλάδα

Νύχτα αγωνίας στα Κύθηρα: Εκκενώθηκε χωριό λόγω της πυρκαγιάς

Νύχτα αγωνίας στα Κύθηρα: Εκκενώθηκε χωριό λόγω της πυρκαγιάς
Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη λόγω της μικρής δύναμης της πυροσβεστικής, σε συνδυασμό με τον δυνατό αέρα που πνέει στο νησί.

Ανεξέλεγκτη εδώ και ώρες είναι η πυρκαγιά που μαίνεται στο νησί των Κυθήρων. Τελικά οδήγησε το βράδυ της Παρασκευής στην εκκένωση του οικισμού Κυπριωτιάνικα, ενώ σε όλο το νησί υπάρχει γενική διακοπή ρεύματος. Ο φλόγες έκαιγαν από νωρίς πολύ κοντά σε σπίτια. Οι πυροσβέστες δεν κατάφεραν να αποσοβήσουν τον κίνδυνο. Νύχτα αγωνίας αναμένεται να είναι η αποψινή για τους κατοίκους των Κυθήρων.

Η πυροσβεστική δύναμη του νησιού είναι μικρή και σε συνδυασμό με τους πολύ ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, φαίνεται πως είναι η αιτία που η φωτιά πήρε τόσο γρήγορα διαστάσεις, δεν μπόρεσε να περιοριστεί και έγινε τόσο επίκινδυνη που οδήγησε σε εκκένωση ενός χωριού. Ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τραυματίες.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 11:30 το πρωί της Παρασκευής στο κέντρο των Κυθήρων, κοντά στα χωριά Άγιος Θεόδωρος και Πιτσινάδες. Μέχρι στιγμής, έχει κάψει την περιοχή Αρωνιαδίκων – Πιτσινάδες και τώρα καίει προς τους Αραιούς και τον Μυλοπόταμο. Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 37 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 22 άτομα πεζοπόρου τμήματος, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας επιχείρησαν από αέρος  δυο ελικόπτερα και τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη «Πετζετέλ». Όταν ξεκίνησε η φωτιά, υπήρχαν μόλις 10 πυροσβέστες. 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, η πυροσβεστική δύναμη στα Κύθηρα είναι αποδυναμωμένη, καθώς έχουν μεταφερθεί δυνάμεις σε άλλες περιοχές.

Ο δήμος έχει απευθύνει έκκληση προς ιδιώτες που έχουν μηχανήματα βαρέου τύπου, να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Εκτός από τη γενική διακοπή ρεύματος στο νησί, έχει διακοπεί και η κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλούς δρόμους. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments