Διεθνή

ΗΠΑ: Οι τέσσερις πρώτες διώξεις για διαρροές από τον Λευκό Οίκο ανακοινώθηκαν

ΗΠΑ: Οι τέσσερις πρώτες διώξεις για διαρροές από τον Λευκό Οίκο ανακοινώθηκαν
«Θα σας βρούμε, θα σας ερευνήσουμε και θα σας κυνηγήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Και δεν θα είστε χαρούμενοι με αυτό το αποτέλεσμα», προειδοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς.

Την άσκηση δίωξης κατά τεσσάρων ατόμων για τις διαρροές από τον Λευκό Οίκο ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς την Παρασκευή.

Όπως είπε οι ύποπτοι κατηγορούνται για παράνομη διαρροή απόρρητων πληροφοριών ή την αποκάλυψη επαφών με ξένους αξιωματούχους.

Τόνισε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση από τον Ιανουάριο έχει τριπλασιάσει τον αριθμό των ερευνών για διαρροές πληροφοριών.

Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική όταν ο ηγέτης της δεν μπορεί να μιλήσει ελεύθερα με ξένους ηγέτες παρατήρησε ο Σέσιονς υποστηρίζοντας ότι υπήρξε μια «δραματική» αύξηση των χωρίς εξουσιοδότηση διαρροών σε ΜΜΕ και ξένους αντιπάλους.

Προανήγγειλε, δε, την επανεξέταση των πολιτικών κλητεύσεων κατά δημοσιογράφων για να καταθέσουν σε δικαστήρια προκειμένου, όπως είπε, να υπάρξει εξισορρόπηση ανάμεσα στο ρόλο του Τύπου και την προστασία της εθνικής ασφάλειας.

Στο πλευρό του Σέσιονς κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων ήταν ο διευθυντής της υπηρεσίας εθνικής πληροφοριών Νταν Κόουτς ο οποίος προειδοποίησε όσους κάνουν τις διαρροές: «Όποιος εμπλέκεται με αυτές τις εγκληματικές πράξεις προδίδει τον αμερικανικό λαό. Θα κάνω τα πάντα για να αποδώσω τις ευθύνες σε αυτά τα άτομα. Να καταλάβετε ότι αν αποκαλύψετε απόρρητες πληροφορίες, θα σας βρούμε, θας σας ερευνήσουμε και θα σας κυνηγήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Και δεν θα είστε χαρούμενοι με αυτό το αποτέλεσμα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments