Οικονομία

Μίχαλος για capital controls: Θετικό αλλά όχι αρκετό αυτό το βήμα

Μίχαλος για capital controls: Θετικό αλλά όχι αρκετό αυτό το βήμα
"Δεν είναι αρκετό για να εξοβελίσει τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην ελληνική αγορά και τις επιχειρήσεις".

«Η χαλάρωση στα capital controls από την 1η Σεπτεμβρίου του 2017 αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την επιστροφή της οικονομίας και της αγοράς στην κανονικότητα και σίγουρα είναι μία θετική απόφαση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, με αφορμή τη νέα απόφαση του υπουργού Οικονομικών για περαιτέρω χαλάρωση των capital controls.

«Ωστόσο» όπως υπογράμμισε «μετά από οχτώ χρόνια ύφεσης, και περισσότερο από δύο χρόνια επιβολής περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων, το βήμα αυτό δεν είναι αρκετό για να εξοβελίσει τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην ελληνική αγορά και τις επιχειρήσεις».

Παράλληλα τόνισε: «Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και η Τράπεζα της Ελλάδος πρέπει τάχιστα να απελευθερώσουν τις ροές κεφαλαίων χρήματος και κυρίως να επανεξεταστούν και να καταργηθούν όλα τα πρόσθετα βάρη που έχουν επιβληθεί στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές νομικών και φυσικών προσώπων με τα τραπεζικά ιδρύματα με αιτιολογία τα υψηλό γραφειοκρατικό κόστος που επέφεραν τα capital controls».

«Πρέπει να υπάρξει μείωση σε όλα τα τέλη και τις προμήθειες που επιβάλουν οι τράπεζες, καθώς τα υψηλά αυτά κόστη επηρεάζουν αρνητικά την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, οδηγούν τις επιχειρήσεις σε οικονομικό μαρασμό» επεσήμανε ο κ. Μίχαλος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments