Αθλητισμός

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 0-0

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 0-0
Ο εντυπωσιακός ΠΑΣ Γιάννινα του Πετράκη υποχρέωσε την μέτρια ΑΕΚ στην πρώτη της απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα (0-0) - Δύο δοκάρια η Ένωση, τη χαμένη ευκαιρία της χρονιάς οι γηπεδούχοι!n

Παιχνίδι το οποίο δεν είχε γκολ, αλλά κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι τέλος, με εκατέρωθεν χαμένες ευκαιρίες, με τους παίκτες της ΑΕΚ να δείχνουν, τουλάχιστον, στο πρώτο ημίχρονο… κουρασμένοι τόσο σωματικά όσο και ψυχικά από την επιβλητική εμφάνιση επί της Μπριζ και την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Από την άλλη, ο ΠΑΣ παρουσιάστηκε, ως συνήθως σοβαρός, αλλά τελικά χωρίς ουσία στο παιχνίδι του, παρά το γεγονός ότι έχασε, επίσης, σπουδαίες ευκαιρίες για να πετύχει τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα. 

Ανανεωμένη ενδεκάδα με για τους φιλοξενούμενους, με τον Μάνταλο να μένει στον πάγκο και χωρίς τον Λόπες, ο οποίος χρειαζόταν ανάσες, χωρίς τον τραυματία Κόντε και με τον Λίλα νέο πρόσωπο σε σχέση με το παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής στην Τρίπολη παρατάχθηκαν οι γηπεδούχοι στον… ολοκαίνουργιο αγωνιστικό χώρο των «Ζωσιμάδων». 

Οι Γιαννώτες μπήκαν περισσότερο μαχητικοί στο παιχνίδι, πίεζαν ψηλά, είχαν πολύ ορεξάτο τον Χαλκιαδάκη, την ώρα που οι παίκτες της «Ένωσης» έδειχναν αδυναμία να κυκλοφορήσουν τη μπάλα με το παιχνίδι να αποκτά καλό ρυθμό μετά το πρώτο δεκάλεπτο. 

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχανα την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, όταν στο 10ο λεπτό ο Νικολιάς έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, υπήρξε σύγχυση στην άμυνα της ΑΕΚ και τελικά ο Βινίσιους πρόλαβε να απομακρύνει την τελευταία στιγμή. 

Δύο λεπτά αργότερα, η «Ένωση»… ισοφάρισε τις χαμένες ευκαιρίες όταν μετά τη σέντρα του Γιόχανσον, ο Λιβάγια ξέφυγε από τον Τζημόπουλο, αλλά δεν πρόλαβε να πιάσει καλά την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι. 

Η απουσία του Μάνταλου ήταν εμφανής, καθώς η ΑΕΚ έδειχνε ασύνδετη, χωρίς δημιουργία φάσεων, παρά την προσπάθεια του Αϊντάρεβιτς να κάνει κάτι σε αυτόν τον τομέα, ενώ οι παίκτες του ΠΑΣ ήταν περισσότερο απειλητικοί σε σχέση με τους αντιπάλους τους. 

Ο χρόνος περνούσε, η «Ένωση» είχε συντριπτικά υπέρ της την κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν ανούσια, με κάποια σουτ εκτός περιοχής, όπως αυτά του Αϊντάρεβιτς στο 19’ και στο 26’. 

Στο 30ο λεπτό χρειάστηκε μια εντυπωσιακή επέμβαση του Ανέστη για να κρατήσει το μηδέν για την ΑΕΚ, όταν μετά την εκτέλεση κόρνερ, ο Λίλα έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Γιάκος έκανε την προβολή, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. 

Mε τις γροθιές έδιωξε ο Ανέστης το μακρινό σουτ του Λίλα στο 39’ και στο 44’, κόντρα στη ροή του αγώνα, η ΑΕΚ άγγιξε το γκολ όταν ο Λιβάγια πήρε τη μπάλα εκτός περιοχής και έκανε το σουτ, το οποίο κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Βελλίδη! 

Με καλή στιγμή για τον ΠΑΣ άρχισε και το δεύτερο ημίχρονο, όταν στο 50’ η κεφαλιά του Τζημόπουλου, μετά από εκτέλεση φάουλ, πέρασε άουτ. Η «Ένωση» είχε την κατοχή και πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχασαν φοβερή ευκαιρία για να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα στο 60ο λεπτό. 

Ο Λίλα έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Ανέστης έδιωξε, ακολούθησε δεύτερο σουτ του Γιάκου και η μπάλα σταμάτησε στον Φόνσι Ναδάλες (ο οποίος πάντως ήταν σε θέση οφσάιντ) πάνω στη γραμμή!

Ο Γκάλο απομάκρυνε σέντρα του Μπουκουβάλα στο 69’, μακρινό σουτ του Σιμόες, δεν ανησύχησε τον Βελλίδη στο 71ο λεπτό και στο 75′ μετά από φάση διαρκείας για τον ΠΑΣ, ο Μπουκουβάλας «έσπασε» στον Χαλκιαδάκη, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε πάνω από την εστία του Ανέστη. 

Παραδόξως, προϊόντος του χρόνου, οι ποδοσφαιριστές του Μανόλο Χιμένεθ έδειξαν να έχουν ενέργεια προς το τέλος της αναμέτρησης, με αρκετά τρεξίματα σε αυτό το χρονικό σημείο του αγώνα, αλλά και όρεξη για να πετύχουν το γκολ που θα τους χάριζε το τρίποντο. 

Έτσι, στο 84ο λεπτό, για δεύτερη φορά στο παιχνίδι παίκτης της ΑΕΚ σημάδεψε το δοκάρι, όταν το σουτ του Τσόσιτς εκτός περιοχής τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βελλίδη! 

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος, οι δυο ομάδες είχαν νίκες στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος και τελικά έμειναν στην ισοπαλία, δίκαιη βάσει της εικόνας του αγώνα. 

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα, Λόπες, Μιχαήλ, Γιάκος, Νικολιάς (18’ Κοζορώνης), Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς (79’ Βιδάλ), Χαλκιαδάκης (90+ Καρανίκας).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι (25’ Γαλανόπουλος), Τσόσιτς, Βινίσιους, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (82′ Τρίστασον), Κλωναρίδης (63’ Μάνταλος), Λιβάγια. 

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (σύνδεσμος Τρικάλων). 

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments