Αυτοδιοίκηση

Δ. Αθηναίων: Μέχρι το τέλος του έτους η λειτουργία του τζαμιού

Δ. Αθηναίων: Μέχρι το τέλος του έτους η λειτουργία του τζαμιού
Τι απάντησε η αντιδήμαρχος σχετικά με τη δημιουργία άλλων χώρων λατρείας.

Μέχρι το τέλος του έτους θα ξεκινήσει η λειτουργία του τζαμιού, σύμφωνα με τον δήμο Αθηναίων.

“Πιθανόν, αργότερα, να χρειαστεί να γίνει και άλλο τζαμί, για να τελειώνουμε με όλα αυτά τα παράνομα που δυσκολεύουν τη ζωή, κυρίως των κατοίκων της Αθήνας” δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η αντιδήμαρχος Νέλλη Παπαχελά.

“Αρχικά, θα πρέπει να ολοκληρωθεί το τέμενος που ελπίζουμε μέχρι τέλους του έτους, μετά και την παράταση που δόθηκε,να έχει παραληφθεί και να είναι απολύτως έτοιμο πρός λειτουργίαν. Παρ όλα αυτά, θα πρέπει να συγκληθεί – άμεσα θεωρώ – η Επιτροπή, κάτι που βέβαια είναι ευθύνη του προέδρου, ώστε να είμαστε έτοιμοι με την παράδοση να ξεκινήσει και η λειτουργία του”, είπε η κ. Παπαχελά.

‘’Η κύρια χρηματοδότησή του θα είναι από κρατικούς πόρους , αλλά προφανώς μπορεί να έχει πόρους, προβλέπεται κιόλας, και από επιχορηγήσεις, δωρεές κλπ.

Ως προς το νομικό καθεστώς του θα είναι ΝΠΙΔ, έχει προβλεφθεί, όμως μπορεί να αποσπά υπαλλήλους από το Δημόσιο για να στελεχωθεί, δεδομένων και των απαγορεύσεων για νέες προσλήψεις, λόγω μνημονίων”, πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείσα για το εάν θα δημιουργηθούν και άλλα τεμένη απάντησε: “Ας ξεκινήσουμε αυτό και θα δούμε πώς θα πάει , αλλά πχ εβραικές συναγωγές υπάρχουν περισσότερες από μία, όπως και καθολικές εκκλησίες σε όλη την Ελλάδα. Πιθανόν να χρειαστεί -αργότερα- να γίνει και άλλο τζαμί, για να τελειώνουμε με όλα αυτά τα παράνομα που δυσκολεύουν τη ζωή, κυρίως των κατοίκων της Αθήνας .”

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments