Ελλάδα

Nύχτα αγωνίας στη Ζάκυνθο – Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Nύχτα αγωνίας στη Ζάκυνθο – Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες
Oι ισχυροί άνεμοι που εξακολουθούν να μαίνονται στο νησί δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης και καθιστούν τις αναζωπυρώσεις μια συνεχή απειλή.

Σε πύρινο κλοιό εξακολουθεί να βρίσκεται η βόρεια πλευρά της Ζακύνθου, με τις φλόγες να έχουν κάψει χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους αλλά και ελαιώνες.

Το δυσκολότερο μέτωπο της πυρκαγιάς εντοπίζεται ανατολικά από τις Μαριές ενώ νωρίτερα το απόγευμα της Κυριακής υπήρξε αναζωπύρωση βόρεια του χωριού Μαριές.

Ο κίνδυνος για το χωριό των Μαριών δεν είναι άμεσος ωστόσο τα μηχανήματα του Στρατού που βρίσκονται στο νησί από το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιούν διάνοιξη αντιπυρικής ζώνης στις παρυφές του χωριού όπου εκτιμάται πως μπορεί να πλησιάσουν οι φλόγες, ενώ μία ακόμη αντιπυρική ζώνη έχει διανοιχτεί γύρω από το μοναστήρι του Αη Γιώργη των Κρημνών που βρίσκεται σε μόνιμο κίνδυνο.

Καλά ωστόσο είναι τα νέα από το άλλο μέτωπο της πυρκαγιάς βορειοδυτικά του νησιού, κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, στο χωριό Αναφωνήτρια, το οποίο πλέον δεν κινδυνεύει από τις φλόγες.

Οι αρχές απευθύνουν εκκλήσεις να μην κατευθύνονται κάτοικοι και ταξιδιώτες στο βόρειο τμήμα του νησιού, όπου επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς δυσχεραίνουν το έργο τους.

Ελικόπτερο της πυροσβεστικής εντόπισε εμπρηστές

Ελικόπτερο της πυροσβεστικής εντόπισε δύο άτομα τα οποία προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στο χωριό Μαριές στη Ζάκυνθο.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η ΕΛΑΣ, ωστόσο, οι επίδοξοι εμπρηστές κατάλαβαν πως έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η επιχείρηση καταδίωξης των δύο υπόπτων για εμπρησμό κοντά στα πύρινα μέτωπα στα ορεινά της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτατες πηγές των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης πυροσβεστικό ελικόπτερο που επιχειρούσε στα πύρινα μέτωπα της Ζακύνθου και βρισκόταν σε διαδικασία άντλησης υδάτων για κατάσβεση εντόπισε δυο άτομα να κινούνται αναίτια μέσα στον ορεινό όγκο και δύσβατες δασικές περιοχές.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος μίλησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, για το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς στις Μαριές. «Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε μια μεγάλη έκταση όπου υπάρχει ενεργό μέτωπο με πολλές εστίες που αναζωπυρώνονται και δημιουργούν πρόβλημα», τόνισε ο κ. Νιοτόπουλος.

Στο νησί επιχειρούν 25 οχήματα με περίπου 50 πυροσβέστες βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των Μαριών, ενώ στο νησί υπάρχουν 8 άτομα πεζοπόρου τμήματος της ΕΜΑΚ. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments