Αθλητισμός

Η κλεψύδρα αδειάζει: Τι μεταγραφικά «μπαμ» περιμένουμε την τελευταία στιγμή;

Η κλεψύδρα αδειάζει: Τι μεταγραφικά «μπαμ» περιμένουμε την τελευταία στιγμή;
Το καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι μπαίνει στην τελική του ευθεία και καταγράφουμε τα σπουδαία deals που παραμένουν ανοικτά και ανεβάζουν το θερμόμετρο στα ύψη τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου.

Η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού ολοκληρώνεται με τους συλλόγους της Ευρώπης να έχουν μερικές μέρες ακόμα προθεσμία για να διαμορφώσουν τα ρόστερ τους. Πάντα τα… ψώνια της τελευταίας στιγμής έχουν την τιμητική τους με τις ομάδες να προσπαθούν να κλείσουν τις τελευταίες «τρύπες» στα ρόστερ.

Παράλληλα, οι μεταγραφές της τελευταίας στιγμής ευνοούν και τα… παζάρια προκειμένου να επιτευχθούν συμφωνίες στην καλύτερη τιμή. Μέχρι την τελευταία ώρα τα πάντα μπορούν να ανατραπούν. Νέες ευκαιρίες μπορεί να προκύψουν, deals μπορεί να χαλάσουν, σε μία συναρπαστική περίοδο που όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι περιμένουν με ανυπομονησία.

Συγκεκριμένα στην Αγγλία, οι τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου και ειδικότερα η τελευταία μέρα αποτελεί παραδοσιακά ένα καλοφτιαγμένο σόου, το οποίο τα media εκμεταλλεύονται στο έπακρο, κρατώντας τους οπαδούς των ομάδων σε αγωνία με τον τρόπο που το πλασάρουν.

Ρίχνοντας, λοιπόν, μια βόλτα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα υπάρχουν ακόμα κάποια σπουδαία deals που ενδέχεται να κλείσουν μέσα στις επόμενες μέρες, πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος, κάνοντας… πάταγο.

Θα κάνει το… μπαμ με Μπέιλ η Γιουνάιτεντ;

Ισπανικά δημοσιεύματα θέλουν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει καταθέσει πρόταση 100 εκατομμυρίων ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης για τον Γκάρεθ Μπέιλ. Ο Ζοσέ Μουρίνιο θέλει να κλείσει με εντυπωσιακό τρόπο το καλοκαίρι, κατά το οποίο ενίσχυσε σημαντικά το ρόστερ του σε κάθε γραμμή. Το φλερτ της Γιουνάιτεντ με τον Ουαλό άσο της Ρεάλ δεν είναι καινούργιο. Σε προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους οι «Μερένχες» δεν έμπαιναν καν στη διαδικασία να το συζητήσουν. Τώρα; Αν πάντως συμβεί, η Γιουνάιτεντ δημιουργεί έναν κορμό που πηγαίνει για μεγάλα πράγματα τη φετινή σεζόν.

Τη κατάληξη θα έχει το σίριαλ με Σάντσες;

Το μεγάλο θέμα που ταλανίζει την Άρσεναλ, πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, έχει να κάνει αναμφισβήτητα με το μέλλον του Αλέξις Σάντσες. Το συμβόλαιό του λήγει το επόμενο καλοκαίρι, αλλά ο ίδιος δεν λέει να ανανεώσει. Ο Βενγκέρ επιμένει να δηλώνει σίγουρος για την παραμονή του, αλλά μία πρόταση της Μάντσεστερ Σίτι, ύψους 70 εκατομμυρίων λιρών, τις προσεχείς μέρες δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. Είναι ικανή μία τέτοια προσφορά για τον Χιλιανό άσο που βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του να κάμψει την αντίσταση του Βενγκέρ και να πει το «ναι»;

«Σφάζονται» στα πόδια του Φαν Ντάικ

Ο αμυντικός της Σαουθάμπτον, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών μεγάλων ομάδων του Νησιού και μέχρι την τελευταία στιγμή αναμένεται να δοθεί μεγάλη μάχη για την απόκτησή του. Οι «Άγιοι» ζητούν «ακατέβατα» 60 εκατομμύρια λίρες με τη Λίβερπουλ από τις αρχές του καλοκαιριού να προσπαθεί για την υπογραφή του ώστε να «δέσει» την ευάλωτη άμυνά της. Ο Ολλανδός αμυντικός είναι ο πρώτος και μοναδικός στόχος του Γιούργκεν Κλοπ για την άμυνα των «Κόκκινων», ωστόσο Τσέλσι και Άρσεναλ… καραδοκούν. Και δεν αποκλείεται να υπάρξει ένας… πόλεμος προτάσεων μέχρι και λίγες ώρες πριν κλείσει το παράθυρο των μεταγραφών στη Σαουθάμπτον.

Θα «κλέψει» τον Τσάμπερλεϊν η Τσέλσι;

Μία ακόμα ενδιαφέρουσα μεταγραφική ιστορία από το Νησί εκτυλίσσεται ανάμεσα στις Λονδρέζες Άρσεναλ και Τσέλσι. Η δεύτερη θέλει να… αλλάξει γειτονιά στον Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν και είναι αποφασισμένη να φτάσει ως τις 35 εκατομμύρια λίρες για να ολοκληρώσει την απόκτησή του από τους «Κανονιέρηδες». Όπως και με τον Σάντσες, ο Άγγλος εξτρέμ βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του στο Βόρειο Λονδίνο και δεν αποκλείεται αυτό να πιέσει τον Βενγκέρ να αποδεχθεί την πρόταση των «Μπλε» στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου.

Θα γίνει το σούπερ deal με Κουτίνιο στην Μπαρτσελόνα;

Φυσικά, μέσα στα ενδεχόμενα deals της τελευταίας στιγμής πρέπει να συμπεριληφθεί και η πολυσυζητημένη περίπτωση του Φιλίπε Κουτίνιο. Η Μπαρτσελόνα προσπαθεί πάνω από μήνα να κλείσει τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό της Λίβερπουλ, αλλά οι «Κόκκινοι» έχουν αρνηθεί μέχρι και 120 εκατομμύρια ευρώ. Η Μπαρτσελόνα έχει… εγκατασταθεί στο Λίβερπουλ για να αποσπάσει την υπογραφή του παίκτη και δίνει τα πάντα στην τελική ευθεία των μεταγραφών για να ολοκληρώσει ακόμα μια συμφωνία σε τριψήφια νούμερα μετά από εκείνη του Ουσμάν Ντεμπελέ από την Ντόρτμουντ. Αυτή τη φορά φαίνεται πως ίσως τα καταφέρει, αλλά μέχρι να υπάρξει οριστική συμφωνία, ειδικά στο συγκεκριμένο μεταγραφικό σίριαλ, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Ή μήπως Ντι Μαρία στους «Μπλαουγκράνα»;

Εκτός από τη μεταγραφή του Φιλίπε Κουτίνιο, η Μπαρτσελόνα περιμένει εξελίξεις και στο μέτωπο του Άνχελ Ντι Μαρία. Μάλιστα, τα ρεπορτάζ στη Βαρκελώνη αναφέρουν ότι γίνει δεν γίνει του Κουτίνιο, η Μπάρτσα θα επιμείνει και για την περίπτωση του Αργεντινού άσου της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Νασέρ Αλ Κελαϊφί έχει πει «όχι» στους «Μπλαουγκράνα», αλλά ο σούπερ-agent Ζόρζε Μέντες θέλει να γίνει το deal και οι καλές σχέσεις του με τον τεχνικό διευθυντή της Παρί, Αντέρο Ενρίκε ίσως βοηθήσουν και ο Αργεντινός άσος καταλήξει στο Καμπ Νου.

Μετά τον Μπαπέ, θα δώσει και Λεμάρ η Μονακό;

Όλα δείχνουν ότι το deal μεταξύ της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μονακό για τον δανεισμό του Κιλιάν Μπαπέ στους Παριζιάνους, με οψιόν αγοράς 180 εκατομμυρίων ευρώ του χρόνου το καλοκαίρι, έχει κλείσει. Ωστόσο, η Μονακό λίγες μέρες πριν τελειώσουν οι μεταγραφές ενδέχεται να κλείσει ακόμα μία πώληση, αυτή του Τομά Λεμάρ. Η Άρσεναλ πολιορκεί όλο το καλοκαίρι τους Μονεγάσκους, με το μέλλον του Αλέξις Σάντσες ανοικτό, αλλά το deal δεν έκλεισε ποτέ. Πλέον και η Λίβερπουλ έχει μπει στο παιχνίδι, ρωτώντας για τη διαθεσιμότητα του Γάλλου εξτρέμ, το κόστος του οποίου ανέρχεται στα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Η Γιουβέντους θέλει τον… Γερμανό της

Για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού κινείται η Γιουβέντους, θέλοντας να καλύψει τη μεγάλη απώλεια του Μπονούτσι και κινείται στη γερμανική αγορά. Βασικός στόχος της «Γηραιάς Κυρίας» είναι ο κεντρικός αμυντικός της Σάλκε και της Εθνικής Γερμανίας, Μπένεντικτ Χέβεντες. Η ιταλική ομάδα βρίσκεται σε συζητήσεις με τους «Βασιλικούς Μπλε» επιδιώκοντας να κλείσουν τη συμφωνία που θα αφορά δανεισμό για ένα χρόνο με υποχρεωτική οψιόν αγοράς το καλοκαίρι του 2018. Για τον παίκτη ενδιαφέρον έχει υπάρξει και από τη Λίβερπουλ, ωστόσο η Γιούβε είναι αυτή που δείχνει ότι έχει το πάνω χέρι.

Χέβεντες σε Γιούβε και Μουστάφι σε Ίντερ;

Δεν είναι όμως μόνο η Γιουβέντους εκείνη που επιδιώκει την ενίσχυση του κέντρου της άμυνας με Γερμανό. Στον ίδιο δρόμο βαδίζει και η Ίντερ, η οποία τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου προσπαθεί να δώσει τα χέρια με την Άρσεναλ για τον Σκοντράν Μουστάφι. Ήδη υπάρχει συμφωνία με τον παίκτη και πλέον οι δύο σύλλογοι βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία για τη μεταγραφή του Γερμανού στόπερ στους «Νερατζούρι».

Εν αναμονή του Σικ στη Ρόμα

Στο στρατόπεδο της Ρόμα θέλουν να βάλουν στη μηχανή τους τον επιθετικό της Σαμπντόρια, Πάτρικ Σικ και υπάρχει αισιοδοξία πως το deal θα ολοκληρωθεί πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Βέβαια, για να γίνει αυτό θα εκταμιευτούν 38 εκατομμύρια ευρώ, για τον Τσέχο επιθετικό που εντυπωσίασε με την εκτελεστική του δεινότητα την πρώτη του σεζόν στη Serie A. Πλέον ετοιμάζεται να… εκτοξεύσει την καριέρα του, και αφού δεν έκλεισε στις αρχές του καλοκαιριού στη Γιουβέντους, δείχνει ότι θα το κάνει στις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, παίρνοντας το… δρομολόγιο για τη Ρώμη.

Νάπολι για Μινιολέ

Η θέση του Πέπε Ρέινα δεν θεωρείται βέβαιη στους «παρτενοπέι» και ως το τέλος του Αυγούστου όλα είναι ανοικτά για τον Ισπανό τερματοφύλακα. Μέχρι και να μετακινηθεί στην Παρί Σεν Ζερμέν. Η Νάπολι ήδη θέλει να είναι καλυμμένη για κάθε ενδεχόμενο και ανάμεσα σε άλλες περιπτώσεις έχει προσεγγίσει τη Λίβερπουλ για την απόκτηση του Σιμόν Μινιολέ. Οι «Ρεντς» δεν φαίνονται αδιάφοροι και μένει να φανεί αν οι εξελίξεις με τον Ρέινα δώσουν ώθηση στη μεταγραφή του Βέλγου τερματοφύλακα στην ιταλική ομάδα.

Και που θα καταλήξει ο Ρενάτο Σάντσες;

Η Μπάγερν Μονάχου δεν φαίνεται να κινείται για κάποιο «μπαμ» της τελευταίας στιγμής, αλλά από τους Βαυαρούς θα υπάρξει σίγουρα μια αποχώρηση. Αυτή του Ρενάτο Σάντσες, ο οποίος δεν έχει θέση στο ρόστερ της Μπάγερν και θα παραχωρηθεί πριν το τέλος των μεταγραφών. Ενδιαφερόμενοι, άλλωστε, υπάρχουν, με τις Μίλαν και Λίβερπουλ να εξετάζουν την περίπτωσή του, ενώ δεν αποκλείεται την τελευταία στιγμή να προκύψουν και νέες προτάσεις για τον Πορτογάλο άσο.

Το μεταγραφικό ντόμινο που είναι προ των πυλών!

Όλες οι παραπάνω μεταγραφικές κινήσεις θα φέρουν ένα απίστευτο ντόμινο εξελίξεων στην ποδοσφαιρική Ευρώπη άνευ προηγουμένου λίγα 24ωρα πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού. Το θέμα είναι να γίνει η αρχή. Να ενεργοποιήσει κάποιος τη «βόμβα» και μετά θα υπάρξουν αλυσιδωτές εκρήξεις!

Για παράδειγμα η ενδεχόμενη πώληση του Κουτίνιο στην Μπαρτσελόνα θα αναγκάσει τη Λίβερπουλ να βγει στο παζάρι για την αντικατάστασή του. Ήδη μάλιστα υπάρχει επίσημη πρόταση των «Κόκκινων» για τον Λεμάρ της Μονακό, τον οποίο θα ήθελε και η Άρσεναλ αν παραχωρούσε τον Αλέξις Σάντσες στη Μάντσεστερ Σίτι. Κάτι που θα φέρει τις δύο ομάδες τετ-α-τετ για την υπογραφή του Γάλλου άσου των Μονεγάσκων.

Μάλιστα, η Λίβερπουλ με γεμάτα ταμεία από πώληση του Κουτίνιο θα κινηθεί επίσης δυναμικά για τον Φαν Ντάικ της Σαουθάμπτον και ίσως για ακόμα έναν παίκτη στα χαφ, καθώς η ενίσχυσή της από τη μέση και πίσω κρίνεται επιβεβλημένη αν θέλει να διεκδικήσει τον τίτλο.

Επίσης αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάνει το μεγάλο «μπαμ» με την απόκτηση του Γκάρεθ Μπέιλ τότε δεδομένα η Ρεάλ Μαδρίτης θα βγει στην αγορά για την απόκτηση ενός άσου που θα κάνει τη διαφορά, δημιουργώντας όπως είναι φυσικό κι άλλη… εστία φωτιάς.

Φυσικά, και η Άρσεναλ, όπως αναφέραμε, σε ενδεχόμενη πώληση των Σάντσες και Τσάμπερλεϊν θα κάνει κρούσεις είτε για Λεμάρ είτε για άλλον εξτρέμ, ενώ είναι ανοικτή και η περίπτωση απόκτησης κεντρικού αμυντικού από τους «Κανονιέρηδες», ειδικά αν φτάσουν σε συμφωνία για την παραχώρηση του Μουστάφι στην Ίντερ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, αρκεί μια κίνηση για να δώσει ώθηση σε μία σειρά από μεταγραφές που η μία θα εξαρτάται από την άλλη, ανοίγοντας ταυτόχρονα διάφορα μεταγραφικά ζητήματα που ακόμα ίσως δεν έχουν προκύψει. Κάνοντας, έτσι, τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου συναρπαστικές όσο δεν πάει, με τους οπαδούς των ομάδων στην… τσίτα ως το τελευταίο λεπτό!

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments