Γυναίκα

Η μόδα αλλάζει: Επιστρέφει η λαιμόκοψη!

Η μόδα αλλάζει: Επιστρέφει η λαιμόκοψη!
"Παίζει" πολύ στις πασαρέλες.

Η επιστροφή της λαιμόκοψης V είναι γεγονός. Αν και πολλοί θα πουν ότι ποτέ δεν σταμάτησαν να φορούν ρούχα με λαιμόκοψη V, το V εδώ και πολλούς χειμώνες είχε πάρει την κατιούσα.

Όμως, η αναγέννησή του χρίστηκε με κάθε επισημότητα, τον περασμένο Ιανουάριο, από τη Μιούτσια Πράντα στο Μιλάνο. Το άνοιγμα στο show Φθινόπωρο-Χειμώνας 2017 επιφύλασσε πολύ απλό – σχεδόν έμοιαζε με στολή κολεγίου – πουλόβερ με λαιμόκοψη V, φορεμένο πάνω από κλασσικό μπλε Oxford πουκάμισο, μισοχωμένο σε παντελόνι στο χρώμα της άμμου. Η μοναδική νότα εντυπωσιασμού ήταν η γούνινη ζώνη.

Στη διάρκεια του show παρέλασαν και άλλα 10 πουλόβερ με λαιμόκοψη V, κάποια φορεμένα κατάσαρκα. Η ίδια η Μιούτσια, στην υπόκλιση στο τέλος του show, έμοιαζε να φορά ακριβώς το ίδιο πουλόβερ το οποίο εξέπληξε τους εκλεκτούς παρευρισκόμενους στο άνοιγμα.

Με απλό T-shirt 

Η Πράντα δεν είναι η μόνη που προασπίζεται την αναγέννηση της λαιμόκοψης V. Ο βρετανός σχεδιαστής μόδας Κιμ Τζόουνς, στον οίκο Louis Vuitton, παρουσίασε 14 παραλλαγές στο πλαίσιο της κολεξιόν που ήταν προϊόν της συνεργασίας Supreme (η οποία, παρεμπιπτόντως, ξεπούλησε). 

Εν τω μεταξύ, ο σούπερ σικ παρισινός οίκος Lemaire παρουσίασε λαιμόκοψη V στην πασαρέλα (φορεμένα κατάσαρκα, χωμένα σε απλά παντελόνια).

Για τους νοσταλγούς, η λαιμόκοψη V μπορεί να φέρνει στο νου μία και μόνο εικόνα: ο Μάικλ Ντάγκλας χοροπηδά σε νάιτ κλαμπ με τη φαμ φατάλ Σάρον Στόουν. Ωστόσο, οι αυθεντικοί λάτρεις του ρετρό οφείλουν να «γκουγκλάρουν» James Stewart στο «Vertigo» του Χίτσκοκ (αν και η λαιμόκοψη εδώ είναι μικρή).

Πρακτικά, ωστόσο, ο πιο εύκολος – και προφανής – τρόπος να φιγουράρει κάποιος σήμερα με λαιμόκοψη V είναι ένα απλό T-shirt με μικρή λαιμόκοψη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments