Πολιτική

ΓΣΕΕ: Επικοινωνιακά μπαλώματα ενόψει ΔΕΘ το νομοσχέδιο Αχτσιόγλου

ΓΣΕΕ: Επικοινωνιακά μπαλώματα ενόψει ΔΕΘ το νομοσχέδιο Αχτσιόγλου
Η ΓΣΕΕ χαρακτήρισε τις παρεμβάσεις από το νομοσχέδιο Αχτσιόγλου ως επικοινωνιακά «μπαλώματα» χωρίς οικονομικά αποτελέσματα που προβάλλονται εν όψει ΔΕΘ.

Επικοινωνιακά « μπαλώματα » χωρίς οικονομικά αποτελέσματα που προβάλλονται εν όψει ΔΕΘ χαρακτήρισε η ΓΣΕΕ τις παρεμβάσεις που προβλέπει το σχέδιο νόμου του υπουργείου εργασίας το οποίο παρουσίασαν το απόγευμα στους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ) η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Το σχέδιο νόμου που κατατίθεται αύριο στη Βουλή προβλέπει:

α) ένα πλέγμα ρυθμίσεων για την ενίσχυση και επέκταση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που αφορά την καταπολέμηση της αδήλωτης, υποδηλωμένης και απλήρωτης εργασίας,β) ασφαλιστικές διατάξεις για την πληρέστερη εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και την ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων συγκεκριμένων κατηγοριών ασφαλισμένων,γ) ρυθμίσεις για την ισότιμη συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρίες, στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας. 

Όπως επεσήμαναν κύκλοι της ΓΣΕΕ, τα μέτρα είναι θετικά αλλά δεν έχει υιοθετηθεί συνολικό προστατευτικό πλαίσιο για την αγορά εργασίας .

Μάλιστα, σε ερώτηση της ΓΣΕΕ για την αλλαγή του τρόπου λήψης αποφάσεων για την απεργία και τη μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ, οι εκπρόσωποι του υπουργείου απάντησαν ότι η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης να προωθήσει τη διάταξη η απόφαση για απεργία να λαμβάνεται από το 50%+1 της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων. Διευκρινίστηκε μάλιστα για πρώτη φορά ότι 50%+1 θα αφορά τα μέλη που έχουν πληρώσει την εισφορά τους στο σωματείο.

Θετικές χαρακτήρισε τις διατάξεις και η ΕΣΕΕ επισημαίνοντας όμως ότι από το νομοσχέδιο «σκούπα» απουσιάζουν, η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και των διατάξεων για την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων, οι οποίες θα κατατεθούν στη Βουλή αργότερα μαζί με τα 113 προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης που θα πρέπει να εκπληρωθούν πριν το τέλος του χρόνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments