Αθλητισμός

Ματ Λοτζέσκι: Με τον Παναθηναϊκό θέλω την Euroleague

Ματ Λοτζέσκι: Με τον Παναθηναϊκό θέλω την Euroleague
Ο Ματ Λοτζέσκι μίλησε για την απόφασή του να πάει στον Παναθηναϊκό, για τον στόχο της κατάκτησης της Euroleague, αλλά και για τα ματς με τον Ολυμπιακό.

Ο Ματ Λοτζέσκι έκανε το μεγάλο βήμα, πηγαίνοντας στον Παναθηναϊκό και αφήνοντας τον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός με το βέλγικο διαβατήριο μίλησε στην ιστοσελίδα Eurohoops για την απόφασή του, αλλά και για τους στόχους του, ξεκαθαρίζοντας πως θέλει να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης με τους "πράσινους" και να κατακτήσει την Euroleague της επόμενης σεζόν. Όσο για την επιστροφή του στο ΣΕΦ ως αντίπαλος του Ολυμπιακού; Ανέφερε πως δεν το σκέφτεται καθόλου.

Αναλυτικά όσα είπε:

Είναι διαφορετική η αίσθηση με τα “πράσινα” πλέον; “Σαφώς, διαφέρει λίγο… Η σεζόν μόλις άρχισε με την προετοιμασία. Προς το παρόν είμαι σε διαδικασία, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά, ειδικά αυτοί που ήρθαμε τώρα, να γνωριστούμε μεταξύ μας. Μπορώ να πω ότι ήδη νιώθω άνετα στον Παναθηναϊκό και όλοι με έχουν βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση”.

Στόχοι; Υψηλοί για την ομάδα, υψηλοί και για τον Λοτζέσκι: “Μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός έχει πάντα στόχο την κορυφή και όσους περισσότερους τίτλους μπορεί να κατακτήσει. Γι’ αυτό συμμετέχει στις διοργανώσεις που συμμετέχει. Για τις δύο διοργανώσεις στην Ελλάδα είναι αυτονόητο πως στόχος είναι οι τίτλοι και μόνο. Εξάλλου όπως είναι το πρωτάθλημα, δύο ομάδες παλεύουν γι’ αυτό, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Σίγουρα θέλουμε να είμαστε στην κορυφή στην Ελλάδα και στην Ευρωλίγκα ο βασικός στόχος είναι το Final Four. Ξέρω πως λείπει στην ομάδα τα τελευταία χρόνια και θέλω να φτάσουμε εκεί, ενώ κι εγώ θέλω να κατακτήσω την Ευρωλίγκα, κάτι που δεν έχω καταφέρει. Εφόσον φτάσουμε εκεί θα μπορούμε να μιλήσουμε διαφορετικά, αφού αν είσαι εκεί, μπορείς να έχεις βλέψεις για το τρόπαιο κι εμείς έχουμε στόχο να φτάσουμε στην κορυφή”.

Τι έπαιξε ρόλο για την αλλαγή στρατοπέδου; “Πλέον η θητεία μου στον Ολυμπιακό ανήκει στο παρελθόν. Πέρασα τέσσερα ωραία χρόνια εκεί, ευχαριστώ όσους ήταν εκεί και με βοήθησαν, ενώ κι εγώ έδωσα όσα μπορούσα. Ομως πλέον είμαι στον Παναθηναϊκό και θέλω να πετύχω πολλά με τη νέα μου ομάδα”.

Οσο για την ώρα της επιστροφής στο ΣΕΦ ως αντίπαλος του Ολυμπιακού… “Οχι, δεν το σκέφτομαι. Εξάλλου είναι νωρίς ακόμα (γέλια). Αυτό που θέλω είναι να ταιριάξω με τους συμπαίκτες, να καταλάβω τι θέλει ο προπονητής από μένα και να το προσφέρω στην ομάδα.

Οταν έρθει εκείνη η ώρα που θα παίξουμε με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ ασφαλώς θα είναι μεγάλο παιχνίδι, όπως κάθε ένα ανάμεσα στις δύο ομάδες, γιατί πρόκειται για ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και η συγκέντρωσή μου θα είναι στο 100% για να δώσω το καλύτερο για την ομάδα μου. Σίγουρα δεν θέλω να δώσω σημασία σε ό,τι λέει ο κόσμος, αλλά σε αυτά που λέει ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου”.

Πέρυσι η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έφτασε με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, όμως αποκλείστηκε από την Φενέρ. Τι θεωρεί ο έμπειρος άσος ότι έλειψε πέρυσι και φέτος πρέπει να δώσει βάση ο Παναθηναϊκός για να κάνει το βήμα παραπάνω; “Πέρυσι ο Παναθηναϊκός είχε πολύ καλή ομάδα και αυτό φάνηκε από την πορεία του ως τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Ισως αυτό που του έλειψε πέρυσι ήταν η συγκέντρωση σε κάποια κομμάτια των αγώνων του, όπως στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ με την Φενερμπαχτσέ στο ΟΑΚΑ, όπου είχε προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο με 14 πόντους, αλλά το παιχνίδι γύρισε στο δεύτερο μέρος και το πλεονέκτημα έδρας χάθηκε. Φέτος θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο συνεπείς και σε αυτό το κομμάτι.

Θεωρώ ότι έχουμε πολύ καλό ρόστερ, γεμάτο σε όλες τις θέσεις, είμαστε δυνατοί και ο πρώτος μας στόχος είναι να παίζουμε ενωμένοι ως ομάδα για να προχωρήσουμε. Ελπίζω ομαδικά και ατομικά όλοι μας να είμαστε βελτιωμένοι για να βοηθήσουμε την ομάδα να φτάσει ψηλά”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments