Αυτοδιοίκηση

Έργα υποδομής ύψους 145.000 ευρώ στον Δήμο Αγαθονησίου

Έργα υποδομής ύψους 145.000 ευρώ στον Δήμο Αγαθονησίου
Η σύμβαση αφορά τη στήριξη του δήμου στη διενέργεια διαγωνισμού για τα έργα "Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Μικρού και Μεγάλου Χωριού Αγαθονησίου" (λόγω παλαιότητας και διαρροών) και «Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες στη νήσο Αγαθονησίου», συνολικού προϋπολογισμού 145.000 ευρώ.

Σημαντικά έργα υποδομής αναμένεται να υλοποιηθούν στον δήμο Αγαθονησίου, μετά τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης που υπεγράφη χθες από τη γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και τη δημοτική Αρχή.

Η σύμβαση αφορά τη στήριξη του δήμου στη διενέργεια διαγωνισμού για τα έργα «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Μικρού και Μεγάλου Χωριού Αγαθονησίου» (λόγω παλαιότητας και διαρροών) και «Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες στη νήσο Αγαθονησίου», συνολικού προϋπολογισμού 145.000 ευρώ.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός σε σχετικές δηλώσεις επεσήμανε ότι σκοπός του υπουργείου είναι η στήριξη και η ενίσχυση των μικρών νησιών ώστε να επιλύσουν τα χρόνια και καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω έλλειψης υποδομών, ενώ παράλληλα στόχος όλων, μέσω της συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση, είναι η δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης και εξομάλυνσης των αρνητικών συνεπειών της νησιωτικότητας.

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα των υποστελεχωμένων τεχνικών υπηρεσιών των μικρών νησιωτικών δήμων, ο κ. Σαντορινιός τόνισε, πως μέσω της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, παρέχονται όλες οι τεχνικές λύσεις και η στήριξη που χρειάζονται οι δήμοι, ώστε να προκηρύξουν διαγωνισμούς για σημαντικά, για την καθημερινότητα του πολίτη, έργα.

Ο υφυπουργός, τέλος, υπογράμμισε: «Με τις προγραμματικές αυτές συμβάσεις που λαμβάνουν χώρα δείχνουμε έμπρακτα ότι είμαστε διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα, με μηδενικό κόστος των δήμων ή των συγχρηματοδοτούμενων κονδυλίων -χρήματα που θα μπορούσαν να επενδυθούν σε πραγματικά έργα- και τα οποία θα δώσουν ευκαιρίες ανάπτυξης των νησιών της χώρας μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments