Ελλάδα

Μήνυμα από τον Διευθυντή Παιδικών Χωριών SOS: Δυσβάσταχτος ο ΕΝΦΙΑ

Μήνυμα από τον Διευθυντή Παιδικών Χωριών SOS: Δυσβάσταχτος ο ΕΝΦΙΑ
Σε ανακοίνωσή του, ο Γιώργος Πρωτόπαπας, γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, τονίζει ότι το ποσό των 95.000 ευρώ που καλούνται να πληρώσουν για τον ΕΝΦΙΑ είναι δυσβάσταχτο.

Ο γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαπας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ο ΕΝΦΙΑ των 95.000 ευρώ που καλούνται να πληρώσουν είναι για ακίνητα τα οποία έχουν κληρονομήσει και δεν ιδιοχρησιμοποιούν.

«Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στη λειτουργία, για ένα ολόκληρο χρόνο, ενός Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που μπορεί να υποστηρίξει 500 παιδιά και να παρέχει εργασία σε 12 εργαζομένους» αναφέρει η οργάνωση και προσθέτει πως η ίδια δεν λαμβάνει καμία κρατική επιχορήγηση για τα προγράμματά της.

«Για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να αδιαφορήσει για τις ανάγκες των πλέον αδύναμων κοινωνικά ομάδων, επιβάλλοντας παράλογη και βαριά φορολόγηση σε κοινωφελή Ιδρύματα και Σωματεία και θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη λειτουργία βασικών προγραμμάτων τους που φροντίζουν χιλιάδες παιδιά και ενήλικες».

Αυτά είναι όσα επισημαίνει ο γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργος στην ανακοίνωσή του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments