Διεθνή

Η 23χρονη που το Χάρβαρντ πιστεύει πως είναι ο επόμενος Άινστάιν (pics&vid)

Η 23χρονη που το Χάρβαρντ πιστεύει πως είναι ο επόμενος Άινστάιν (pics&vid)
Η Σαμπρίνα Γκονζάλεζ Παστέρκσι στα 23 της χρόνια έχει καταφέρει περισσότερα απ' ότι θα καταφέρουμε εμείς στη ζωή μας.

Η Σαμπρίνα Γκονζάλεζ Παστέρκσι δεν είναι ένας μέσος άνθρωπος, με πολλούς να την συγκρίνουν με τον Στίβεν Χόκινγκ και τον Άλμπερτ Άινσταιν.

Στα 23 της χρόνια έχει καταφέρει περισσότερα απ’ ότι θα καταφέρουμε εμείς στη ζωή μας. Μόλις στα 14 της δημιούργησε το δικό της αεροσκάφος μονού κινητήρα. Ναι, και αυτό δεν είναι τίποτα. Γιατί όχι μόνο το κατασκεύασε αλλά κατάφερε να το πιλοτάρει πάνω από τη λίμνη του Μίτσιγκαν και να γίνει το νεότερο άτομο που “πέταξε” ποτέ δικό του αεροπλάνο.

Το εγχείρημά της χρειάστηκε δύο χρόνια για να δημιουργηθεί, με την προσπάθειά της να “ανεβαίνει” στο Youtube.

Η Σαμπρίνα το 2010 αποφοίτησε από την Ακαδημία Μαθηματικών και Επιστημών του Ιλινόις και εγγράφηκε στο MIT.

Οι καθηγητές της Άλεν Χέιγκερτι και Ερλ Μούρμαν, όταν είδαν το βίντεο, δεν είχαν καμία αμφιβολία πως η Σαμπρίνα άνηκε στο MIT.

«Τα στόματα μας ήταν ανοιχτά όταν το είδαμε. Οι δυνατότητές της είναι εκτός των “σχεδιογραμμάτων”», είπε ο Χέιγκερτ.

Σήμερα, μετά από τρία χρόνια σπουδών στο MIT, η Σαμπρίνα εργάζεται για το διδακτορικό της στο Χάρβαρντ, με πλήρη ακαδημαϊκή ελευθερία και καμία παρέμβαση από το προσωπικό.

Αντικείμενό της είναι η φυσική και οι μαύρες τρύπες και το κατά πόσο η βαρύτητα επηρεάζει το χώρο και τον χρόνο. Αν η έρευνά της αποδειχθεί επιτυχής, οι ανακαλύψεις σε αυτόν τον τομέα θα μπορούσαν να αλλάξουν πολύ τον τρόπο με τον οποίο, κατανοούμε μέχρι σήμερα το σύμπαν.

Η Σαμπρίνα καταγράφει όλα τα έργα της στην ιστοσελίδα της, Physics Girl.

“Να είστε αισιόδοξοι για το τι πιστεύετε ότι μπορείτε να κάνετε. Όταν είσαι μικρός, λες πολλά πράγματα για το τι θα κάνεις ή για το τι θα είσαι όταν μεγαλώσεις – νομίζω ότι είναι σημαντικό να μην ξεχνάς αυτά τα όνειρα”, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments