Διεθνή

Μέρκελ: Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα υλοποιήσει ό,τι έχει προγραμματίσει

Μέρκελ: Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα υλοποιήσει ό,τι έχει προγραμματίσει
Η Μέρκελ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη θετική πορεία των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, επικαλούμενη ως παράδειγμα την Ελλάδα.

Βελτιωμένη την κατάσταση στην Ελλάδα βλέπει η Άνγκελα Μέρκελ, υποστηρίζοντας πως η χώρα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι πριν έναν χρόνο.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι βρισκόταν πριν από ένα χρόνο, διαμήνυσε η καγκελάριος, αναφερόμενη στη βελτίωση των προοπτικών της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Η Μέρκελ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη θετική πορεία των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, επικαλούμενη ως παράδειγμα την Ελλάδα.

«Ελπίζω και υποθέτω ότι η Ελλάδα θα υλοποιήσει ότι έχει προγραμματίσει», δήλωσε η Καγκελάριος από το Βερολίνο.

«Εάν το πρόγραμμα εφαρμοστεί, τότε πιστεύω ότι έχουμε σχετικά θετικές προοπτικές. Όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε είχαν οικονομική ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε σημαντικά και ο αριθμός των θέσεων εργασίας αυξήθηκε. Αυτό μας κάνει πολύ καλύτερους απ΄ότι ήμασταν πριν από δύο ή τρία χρόνια», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος. 

Η Γερμανίδα καγκελάριος, παράλληλα, επανέλαβε την πρόταση μετατροπής του ESM σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, στα πρότυπα του ΔΝΤ. «Θα αποτελέσει μία πολύ σημαντική μεταρρύθμιση, ενισχύοντας περαιτέρω τη σταθερότητα της Ευρωζώνης» εξήγησε, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόταση για δημιουργία ενός κοινού υπουργείου Οικονομικών, με αντικείμενο εργασίας την ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας.

Σχετικά με το διεθνές κατηγορώ περί πολύ υψηλών γερμανικών πλεονασμάτων, η Μέρκελ εμφανίστηκε καθυσηχαστική εκτιμώντας ότι «η κατάσταση δεν είναι τόσο δραματική, όσο περιγράφεται».

Τέλος, απέρριψε τα περί «χειραγώγησης» του Βερολίνου στη συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ, διευκρινίζοντας ότι η Γερμανία αποφεύγει κάθε «άδικη» εμπορική πρακτική.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments