Διεθνή

Ο Ντόναλντ Τραμπ μεταβαίνει σήμερα στο Τέξας

Ο Ντόναλντ Τραμπ μεταβαίνει σήμερα στο Τέξας
Ο Ντόναλντ Τραμπ θα βρεθεί στο Τέξας, που έχει πληγεί απ' τον τυφώνα Χάρβεϊ για να δείξει την ενότητα της χώρας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται σήμερα στο Τέξας που έχει πληγεί από άνευ προηγουμένου πλημμύρες εξαιτίας του τυφώνα Χάρβεϊ, επιθυμώντας να επιδείξει την ενότητα της χώρας μπροστά σε αυτή τη «φοβερή τραγωδία».

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μελάνια ο Τραμπ δεν θα επισκεφθεί το Χιούστον που εξακολουθεί να απειλείται από τη συνεχιζόμενη άνοδο των υδάτων, αλλά θα μεταβεί στο δυτικό τμήμα του Τέξας για να επιθεωρήσει από κοντά τις ζημιές που έχουν γίνει στη δεύτερη μεγαλύτερη σε μέγεθος Πολιτεία των ΗΠΑ.

«Είμαστε μια αμερικανική οικογένεια, θα πολεμήσουμε μαζί», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, επιθυμώντας να παρουσιαστεί ενωτικός, ένα ρόλο που δεν έχει καταφέρει να ενσαρκώσει εδώ και επτά μήνες που βρίσκεται στον Λευκό Οίκο.

«Η κυβέρνησή μου βρίσκεται σε στενό συντονισμό με την Πολιτεία και τις τοπικές αρχές στο Τέξας και τη Λουιζιάνα για να σώσουμε ζωές και ευχαριστούμε τους διασώστες και όλους όσοι συμμετέχουν στις προσπάθειες», δήλωσε χθες Δευτέρα ο Τραμπ στους δημοσιογράφους.

Στο μεταξύ αναμένεται περαιτέρω αύξηση του επιπέδου των υδάτων αναμένεται στην Πολιτεία Τέξας που εξακολουθεί να πλήττεται από την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ. Οκτώ άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και δεκάδες χιλιάδες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Μεταξύ των πιο πρόσφατων θυμάτων είναι μια οικογένεια με τέσσερα παιδιά, η οποία πιστεύεται ότι πνίγηκε όταν το φορτηγάκι τους παρασύρθηκε από τα νερά στο Χιούστον.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments