Διεθνή

Σχόλιο Τραμπ για τη Βόρεια Κορέα: Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι

Σχόλιο Τραμπ για τη Βόρεια Κορέα: Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, μετά την νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ανέφερε ότι για να δοθεί μια απάντηση στην Πιονγιάνγκ όλες οι επιλογές είναι πάνω στο τραπέζι.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε πως όλες οι επιλογές για να δοθεί μια απάντηση στη Βόρεια Κορέα βρίσκονται στο τραπέζι, αφού η Πιονγιάνγκ εκτόξευσε νωρίτερα σήμερα έναν βαλλιστικό πύραυλο που πέρασε πάνω από την Ιαπωνία.

Όπως επισήμανε ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω επίσημης ανακοίνωσης του Λευκού Οίκου «ο κόσμος κατανόησε πλήρως το νόημα του τελευταίου μηνύματος της Βόρειας Κορέας: Το καθεστώς (του Κιμ Γιονγκ Ουν) εξέφρασε την περιφρόνησή του για τους γείτονές του, για όλα τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών, και για τα ελάχιστα πρότυπα αποδεκτής διεθνούς συμπεριφοράς».

«Απειλητικές και αποσταθεροποιητικές ενέργειες το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αυξάνουν την απομόνωση του βορειοκορεατικού καθεστώτος στην περιοχή και ανάμεσα σε όλα τα έθνη του κόσμου. Όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Σίνζο Άμπε συζήτησαν την τελευταία πρόκληση της Βόρειας Κορέας σε τηλεφωνική τους συνομιλία διάρκειας 40 λεπτών. Όπως δήλωσε ο Ιαπωνας πρωθυπουργός στον Τύπο μετά το πέρας της συνομιλίας, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να αυξήσουν την πίεση στην Πιονγκγιάνκ μετά από αυτήν την «άνευ προηγουμένου απειλητική ενέργεια».

Τραμπ και Άμπε συμφώνησαν να συγκαλέσουν έκτακτη σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με θέμα την επιθετικότητα της Βόρειας Κορέας. Επίσης ο Τραμπ δήλωσε στον Ιάπωνα πρωθυπουργό ότι «στηρίζει 100% την Ιαπωνία» και ότι θα υπερασπιστεί την άμυνά της.

Νότια Κορέα και Ιαπωνία απαντούν στον Κιμ με βομβαρδισμούς και ασκήσεις

Επιδεικνύοντας τη στρατιωτική της δύναμη στη Βόρεια Κορέα, η Νότια Κορέα διεξήγαγε ασκήσεις βομβιστικών επιθέσεων λίγες μόνο ώρες μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μέσης απόστασης που φέρεται να έπεσε σε ιαπωνικά ύδατα.

Η επίδειξη δύναμης, που διατάχθηκε από τον νοτιοκορεατικό πρόεδρο Μουν Τζε-ιν, περιλάμβανε τέσσερα αεριωθούμενα μαχητικά F15K, τα οποία έριχναν βόμβες πολλαπλών δυνατοτήτων, τύπου MK84, σε σκοπευτήριο κοντά στα δια-κορεατικά σύνορα στο Taebaek, δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Νότιας Κορέας σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments