Τυφώνας Χάρβεϊ: Άρχισε να υπερχειλίζει φράγμα κοντά στο Χιούστον του Τέξας | Pagenews.gr
Pagenews Team 29 Αυγούστου 2017, 15:17 29 Αυγούστου 2017, 15:17

Ο τυφώνας Χάρβεϊ συνεχίζει να δείχνει τα δόντια του και σύμφωνα με τις Αρχές ένα από τα κυριότερα φράγματα έξω από το Χιούστον του Τέξας άρχισε να υπερχειλίζει. Σύμφωνα με τις Αρχές του Τέξας, μηχανικοί προσπαθούν να αποτρέψουν τις πλημμύρες γειτονικών κοινοτήτων αποδεσμεύοντας μικρές ποσότητες νερού από το φράγμα.

Ωστόσο, ο επικεφαλής για τη διαχείριση των υδάτων Τζεφ Λίντνερ ανέφερε ότι τα επίπεδα του νερού κοντεύουν να ξεπεράσουν το χείλος της δεξαμενής. 

Αν και η υπερχείλιση δεν φαίνεται να απειλεί την σταθερότητα του φράγματος, μπορεί να οδηγήσει τη στάθμη των υδάτων στην περιοχή του ποταμού Μπάφαλο Μπαϊού, ο οποίος περνά από τμήμα της πόλης του Χιούστον.

Ο τυφώνας Χάρβεϊ που προκάλεσε τεράστιες πλημμύρες στο Τέξας αρχίζει σταδιακά να πλήττει τη Λουιζιάνα. Οι καταρρακτώδεις βροχές ανάγκασαν χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ διασώστες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να προσεγγίσουν εγκλωβισμένους. 

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή της στην ευρύτερη περιοχή του Χιούστον, έξι εκ των οποίων ανήκαν στην ίδια οικογένεια. Πέθαναν στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τα ορμητικά νερά, όπως δήλωσαν συγγενικά τους πρόσωπα στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. 

Τοπικοί αξιωματούχοι έχουν συστήσει σε κατοίκους έξι συνοικιών να απομακρυνθούν από τις εστίες τους προτού υπάρξει κίνδυνος αύξησης της στάθμης του νερού.

Ετικέτες: