Θεοχαρόπουλος: Να εκλέξουμε επικεφαλής νέου φορέα, να διαλυθούν τα κόμματα | Pagenews.gr
Pagenews Team 29 Αυγούστου 2017, 10:01 29 Αυγούστου 2017, 10:01

Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά σχετικά με την υποψηφιότητά του για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, άφησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση στον ΣΚΑΙ δήλωσε πως θα ανακοινώσεις του την επόμενη εβδομάδα.

«Το θέμα είναι, εκλογή επικεφαλής για ποιον φορέα; H θέση η δική μου, λοιπόν, και γι’ αυτό την αναφέρω ξεκάθαρα είναι για έναν ενιαίο φορέα, για έναν πραγματικά νέο φορέα, με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων. Δημιουργία ενιαίου φορέα, χωρίς υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων, όπως ακούω δεξιά και αριστερά, δεν γίνεται. Να μιλήσουμε με απλά λόγια και κατανοητά. Εκλογή, λοιπόν, επικεφαλής για ενιαίο φορέα ή για πολυκομματικό φορέα;

Aν υπάρχουν διαφωνίες σε αυτό που σας λέω η μόνη λύση θα ήταν όπως έχω αναφέρει και είναι στο τραπέζι η διπλή κάλπη, δηλαδή να αποφασίσει όλη η βάση της Κεντροαριστεράς, αν θα πάμε σ’ έναν πραγματικά νέο φορέα ή σε πολυκομματικό. Αλλιώς αυτά δεν είναι καθόλου θεωρητικά, προβλέπω ότι αν δεν αποσαφηνιστούν τώρα, την επόμενη ημέρα της εκλογικής διαδικασίας δεν θα υπάρχουν οι εγγυήσεις της ενότητας, θα υπάρξουν φυγόκεντρες τάσεις, δεν θα εγγυώνται, λοιπόν, οι υποψήφιοι ότι την επόμενη ημέρα θα είναι στρατιώτες αυτής της παράταξης. Εγώ μιλάω για ένωση όλων σε ένα και όταν ενώνεις και κάνεις ένα νέο ενιαίο φορέα, αυτό σημαίνει υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων, άρα δεν μπορούν ταυτοχρόνως να λειτουργούν όλα. Τόσο απλά.

Κάποιοι δεν μιλούν ξεκάθαρα για ενιαίο φορέα. Αν δεν υπάρχει αυτή η αποσαφήνιση αυτές τις ημέρες αυτό που θα συμβαίνει στη συνέχεια είναι και ο καθένας να κρατάει το μαγαζάκι του και να θέλει ενιαίο, αυτό δεν γίνεται. Ομως, αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχουν διευθετηθεί», δήλωσε.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε, δε, πως εξ’ αρχής θα έπρεπε να υιοθετηθεί η δική του θέση για ενιαιό φορέα και στη συνέχεια να προχωρήσει η εκλογή νέου αρχηγού, κάτι που όπως υπογράμμισε, θα είχε βοηθήσει τη διαδικασία.

Ετικέτες: