Αθλητισμός

ΠΑΟΚ: Ενρίκε vs Βιεϊρίνια

ΠΑΟΚ: Ενρίκε vs Βιεϊρίνια
Σύγκριση των δύο εξτρέμ.

Όπως έχουν έρθει τα πράγματα τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Αντρέ Βιεϊρίνια και στην παραχώρηση του Πέδρο Ενρίκε (στην Καραμπάχ). Καλός παίκτης ο Βραζιλιάνος, αλλά ο Πορτογάλος, από τον ΠΑΟΚ και μετά, ανέβηκε σε άλλο επίπεδο παίζοντας τα τελευταία 5,5 χρόνια στο γερμανικό πρωτάθλημα με τη Βόλφσμπουργκ.

Ίσως το μόνο στοιχείο υπέρ του Ενρίκε να είναι η ηλικία του, καθώς ο Βραζιλιάνος γεννήθηκε στις 16/6/1990, ενώ ο Πορτογάλος στις 14/1/1986.

Ωστόσο, ο Βιεϊρίνια οδεύοντας προς τα 32 του είναι λίγο μεγαλύτερος από τον Λέο Μάτος (αυτός είναι γεννημένος στις 2/4/1986) και προφανώς έχει πολλά να δώσει επιστρέφοντας στον ΠΑΟΚ (εφόσον πάνε όλα καλά), έχοντας μεγαλύτερη εμπειρία από την πρώτη του θητεία στην ομάδα.

Ας δούμε όμως και από πλευράς αριθμών τι έχουν κάνει στον ΠΑΟΚ ο Ενρίκε και ο Βιεϊρίνια…

ΠΕΔΡΟ ΕΝΡΙΚΕ

Σε 26 ματς με τον ΠΑΟΚ έχει 6 γκολ και 3 ασίστ.

Πέρυσι είχε πέντε γκολ σε 21 ματς (και τρεις ασίστ), πέτυχε το νικητήριο γκολ του ΠΑΟΚ στον τελικό με την ΑΕΚ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 που χάρισε το Κύπελλο στον Δικέφαλο του Βορρά μετά από 14 χρόνια, αλλά είχε και 9 κίτρινες και μία κόκκινη.

Φέτος σε πέντε ματς είχε ένα γκολ (εκείνο με την Ολιμπίκ Ντόνετσκ στο 1-1 στο Κίεβο) αλλά έπαιξε τέσσερις φορές ως αλλαγή (μόνο από 20’ έως 40’ λεπτά) και μόλις μία ως βασικός.

ΑΝΤΡΕ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ

Έπαιξε στον ΠΑΟΚ 3,5 χρόνια (από το καλοκαίρι του 2008 έως τον Δεκέμβριο του 2011) σε 129 επίσημα ματς και είχε 28 γκολ και 18 ασίστ, ανεβάζοντας κατακόρυφα τα νούμερά του μετά την πρώτη σεζόν στην Ελλάδα που είχε στιγματιστεί από τον σοβαρό τραυματισμό του από τον Βιτόλο σε ματς με τον Άρη.

Τη σεζόν 2008-09 ο Πορτογάλος έπαιξε σε 21 ματς (τα 9 ως αλλαγή) και είχε μόνο ένα γκολ και μία ασίστ.

Μετά άρχισε η εκτόξευσή του. Την περίοδο 2009-10 είχε 7 γκολ, 5 ασίστ και 2 κερδισμένα πέναλτι σε 38 αγώνες (πάντα βασικός).

Τη σεζόν 2010-11 είχε 11 γκολ, 8 ασίστ και 2 κερδισμένα πέναλτι σε 47 παιχνίδια.

Τέλος την περίοδο 2011-12 έπαιξε μισή σεζόν στον ΠΑΟΚ πριν πάρει μεταγραφή για την Βόλφσμπουργκ (τον Ιανουάριο του 2012), αλλά σε 23 ματς είχε 9 γκολ, 4 ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι.

Έχει πετύχει πολλά σπουδαία γκολ στην καριέρα του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ (με τη Φενέρμπαχτσε στην Τούμπα, με την ΑΕΚ στις καθυστερήσεις, με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη στο 1-1 στο Κύπελλο κτλ) και συγκαταλέγεται δικαίως μεταξύ των κορυφαίων ξένων παικτών που έχουν αγωνιστεί στον Δικέφαλο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments