Αθλητισμός

Οι αλήθειες του Πάμπλο Γκαρσία

Οι αλήθειες του Πάμπλο Γκαρσία
Το δεύτερο χρόνο θητείας του στον πάγκο της ομάδας νέων Κ-20 του ΠΑΟΚ αρχίζει ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος μίλησε για την καλοκαιρινή προετοιμασία, ενώ αναφέρθηκε στο μέλλον του και την μεγάλη ομάδα του Δικεφάλου.

Ο Ουρουγουανός αρχίζει το δεύτερο χρόνο θητείας του στον πάγκο της ομάδας νέων Κ-20

Ο Πάμπλο Γκαρσία θα καθοδηγήσει και φέτος τους παίκτες της Κ-20 στο πρωτάθλημα νέων. Όσο για το δικό του μέλλον, δεν αγχώνεται καθόλου.

Όπως τονίζει στη FORZA, το μυαλό του βρίσκεται αποκλειστικά στη δουλειά που έχει αναλάβει με τους νέους. Και προσθέτει: «Κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει το αύριο. Και κανείς δεν ξέρει αν θα γίνω καλός προπονητής ή όχι. Προς το παρόν, νιώθω μεγάλη ευχαρίστηση να δουλεύω μ’ αυτούς τους νέους ποδοσφαιριστές και το μυαλό μου είναι μόνο εδώ. Φυσικά και θέλω στο μέλλον να αναλάβω ομάδες σε επίπεδο ανδρών, αλλά, τώρα που μιλάμε, κάνω δουλειά για το σήμερα. Και θέλω οι παίκτες μου να κερδίσουν όσο το δυνατό περισσότερα πράγματα από εμένα. Όλα θα γίνουν βήμα-βήμα. Ακόμη δεν μπορώ να θεωρήσω τον εαυτό μου ως έμπειρο προπονητή, αλλά στην ποδοσφαιρική μου καριέρα είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με πολλούς και καλούς τεχνικούς.

Και από αυτές τις συνεργασίες έχω κερδίσει πολλά, τα οποία προσπαθώ τώρα να αξιοποιήσω στη νέα μου καριέρα ως προπονητής. Ξέρω, επίσης, και το πώς σκέφτεται ένας ποδοσφαιριστής στην καθημερινή του δουλειά και στους αγώνες, κι αυτό είναι ένα επιπλέον πλεονέκτημα για μένα».

Πώς εξελίχθηκε η καλοκαιρινή προετοιμασία;

«Πήγε καλά, είμαστε ευχαριστημένοι από τον τρόπο που αυτή εξελίχθηκε. Έγινε καλή δουλειά, ιδιαίτερα από τον Δημήτρη Δανιηλίδη, τον γυμναστή της ομάδας. Είναι πολλά χρόνια στα τμήματα υποδομής, είναι πολύ καλός επαγγελματίας».

Σε ποιο ποσοστό ανανεώθηκε το ρόστερ της ομάδας, σε σύγκριση με την περσινή σεζόν;

«Έχουν ανέβει αρκετά παιδιά από την περσινή Κ-17. Και νομίζω ότι έχει γίνει ένα καλό μείγμα μαζί με τους παίκτες, που συνεχίζουν από την περσινή Κ-20 και οι οποίοι θα βοηθήσουν τους πιο νέους με τις εμπειρίες τους. Φυσικά, προτεραιότητα μας ήταν και παραμένει να βγάλουμε παίκτες, ικανούς να σταθούν στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Δουλεύουμε, λοιπόν, καθημερινά, προκειμένου να βελτιώσουμε τις αδυναμίες των παικτών και, όσο μπορούμε, να βοηθήσουμε την εξέλιξη τους.

Αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να δουλεύουμε και σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο. Από την άλλη, η προσπάθεια για ατομική βελτίωση είναι μεγαλύτερη για εκείνους τους παίκτες, που δεν έχουν πολλά χρόνια πίσω τους στις υποδομές του ΠΑΟΚ. Προέρχονται από άλλες ακαδημίες και τώρα πρέπει να δουλέψουν σε πιο επαγγελματικό επίπεδο».

Υπάρχει ταλέντο σ’ αυτήν την ομάδα;

«Ταλέντο… Όλοι μιλάνε για αυτό, αλλά για μένα μεγαλύτερη σημασία στην εξέλιξη ενός νεαρού παίκτη, θα πρέπει να αποδίδουμε στην καθημερινή δουλειά. Και είναι σίγουρο ότι, όσο ταλέντο κι αν διαθέτει κάποιος, αν δεν δουλέψει, δεν θα προοδεύσει. Και η δουλειά για έναν παίκτη θα πρέπει να είναι συστηματική από την πρώτη ημέρα, που θα κλωτσήσει την μπάλα. Και ειδικά από τα 12-13 χρόνια του μέχρι τα 18-19 θα πρέπει να προπονηθεί σκληρά, έτσι ώστε να χαρακτηριστεί έτοιμος παίκτης και να ακολουθήσει μετέπειτα επαγγελματική καριέρα».

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

«Ό,τι βλέπει όλος ο κόσμος»

Πώς βλέπει ο Γκαρσία το ξεκίνημα στη σεζόν της πρώτης ομάδας;

«Αυτό που βλέπει κι όλος ο κόσμος. Οι φίλαθλοι γνωρίζουν από μπάλα και εγώ βλέπω ό,τι κι αυτοί. Δεν θέλω να μιλήσω πολύ για αυτό, δεν θα είναι σωστό να το κάνω. Δεν φυτρώνω εκεί που δεν με σπέρνουν».

-Το ξένο στοιχείο παικτών κυριάρχησε ολοκληρωτικά στα μέχρι τώρα παιχνίδια του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Και είναι κάτι για το οποίο γίνεται πολύ κουβέντα. Ποια η γνώμη σου;

«Άποψη μου είναι να παίζουν περισσότεροι Έλληνες. Και όταν γίνονται μεταγραφές ξένων παικτών, καλό θα ήταν να δίναμε βάρος στην ποιότητα κι όχι στην ποσότητα. Να έρχονταν, δηλαδή, τέσσερις-πέντε ξένοι παίκτες, αλλά που θα ήταν τόσο καλοί, που, σε τελική ανάλυση, να έκαναν τη διαφορά και να έδιναν το κάτι παραπάνω. Αυτή είναι η γνώμη μου, άλλοι όμως παίρνουν τις αποφάσεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments