Διεθνή

ΗΠΑ – Βόρεια Κορέα: Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκλείει το ενδεχόμενο συνομιλιών

ΗΠΑ – Βόρεια Κορέα: Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκλείει το ενδεχόμενο συνομιλιών
Ο Ντόναλντ Τραμπ απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο να υπάρξουν συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε τη διεξαγωγή διπλωματικών διαπραγματεύσεων των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα.

O Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι «το να μιλάμε δεν είναι η απάντηση», αντιδρώντας στο ότι η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε στη δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου που πέταξε πάνω από την Ιαπωνία, κίνηση που η διεθνής κοινότητα καταδίκασε έντονα.

«Οι ΗΠΑ μίλαγαν στη Βόρεια Κορέα, και την πλήρωναν επειδή εκβίαζε, επί 25 χρόνια. Το να μιλάμε δεν είναι η απάντηση!», έγραψε ο Τραμπ σε μια ανάρτησή του στο Twitter.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, πάντως, Ρεξ Τίλερσον, έχει καταστήσει σαφές εδώ και αρκετές εβδομάδες ότι προτιμά να συνεχίσει στο δρόμο του διαλόγου, ενώ αυτή είναι και η προσέγγιση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας.

Ο Τζιμ Μάτις δήλωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον διαθέτει ακόμη διπλωματικές λύσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης με τη Βόρεια Κορέα, λίγες ώρες έπειτα από ένα tweet που ανήρτησε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κρίνοντας ότι «το να μιλάμε δεν είναι η απάντηση».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους λίγο πριν από μια συνάντηση με τον ομόλογό του της Νότιας Κορέας Κιμ Κουάν-τζιν στο Πεντάγωνο εάν συμφωνεί πως τα διπλωματικά μέσα των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης με τη Βόρεια Κορέα έχουν εξαντληθεί, ο Μάτις απάντησε: «όχι».

«Δεν ξεμένουμε ποτέ από διπλωματικές λύσεις. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε και ο υπουργός κι εγώ μοιραζόμαστε την ευθύνη να φροντίσουμε για την προστασία των χωρών μας, των λαών μας και των συμφερόντων μας», συμπλήρωσε ο Τζιμ Μάτις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments