Διεθνή

Λευκός Οίκος: ΗΠΑ – Ιαπωνία συμφώνησαν σε κοινή γραμμή εναντίον της Βόρειας Κορέας

Λευκός Οίκος: ΗΠΑ – Ιαπωνία συμφώνησαν σε κοινή γραμμή εναντίον της Βόρειας Κορέας
Οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία συμφώνησαν να ακολουθήσουν μία κοινή γραμμή κατά της Βόρειας Κορέας, σύμφωνα με ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο.

Ο Λευκός Οίκος αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία συμφώνησαν να έχουν στενή συνεργασία και να ακολουθήσουν κοινή γραμμή κατά της Βόρειας Κορέας.

Τα παραπάνω συμφωνήθηκαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν Ντόναλντ Τραμπ και Σίνζο Άμπε, και οι δύο ηγέτες θα συνεργασούν κατά των προκλήσεων από τη Βόρειο Κορέα.

«Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν την συνεχή, στενή συνεργασία τους στις προσπάθειες για να αντιμετωπιστεί η εκτόξευση από την Βόρεια Κορέα ενός μεσαίου βεληνεκούς βαλλιστικού πυραύλου που πέταξε πάνω από από την Ιαπωνία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα», υπογράμμισε η σύντομη ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος απέρριψε τη διεξαγωγή διπλωματικών διαπραγματεύσεων των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα.

Τόνισε ότι «το να μιλάμε δεν είναι η απάντηση», αντιδρώντας στο ότι η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε στη δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου που πέταξε πάνω από την Ιαπωνία, κίνηση που η διεθνής κοινότητα καταδίκασε έντονα.

«Οι ΗΠΑ μίλαγαν στη Βόρεια Κορέα, και την πλήρωναν επειδή εκβίαζε, επί 25 χρόνια. Το να μιλάμε δεν είναι η απάντηση!», έγραψε ο Τραμπ σε μια ανάρτησή του στο Twitter.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ – Βόρεια Κορέα: Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκλείει το ενδεχόμενο συνομιλιών

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments