Στην Αθήνα την Πέμπτη η Γκαμπριέλ Νεφ | Pagenews.gr
Pagenews Team 30 Αυγούστου 2017, 20:45 30 Αυγούστου 2017, 20:45

Ομιλία ενώπιον της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής θα απευθύνει αύριο η πρόεδρος της Επιτροπής Τρεχουσών Υποθέσεων του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Γκαμπριέλ Νεφ (Gabriele Neff), που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Στη συνέχεια η κ. Νεφ θα συναντηθεί με τον Α’ αντιπρόεδρο της Βουλής, Αναστάσιο Κουράκη και την Παρασκευή, πρόκειται να έχει συνάντηση με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

Η περιφερειάρχης ερωτηθείσα για το αντικείμενο της συνάντησης, τόνισε την ανάγκη συνεργειών μεταξύ του Κογκρέσου, των εθνικών Κοινοβουλίων και των τοπικών και περιφερειακών αρχών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πολυπαραγοντικά ζητήματα, είτε πρόκειται για το μεταναστευτικό/προσφυγικό φαινόμενο, είτε για εκείνο τον ρατσισμό και την ξενοφοβία ή για την προστασία και την προώθηση των βασικών δικαιωμάτων των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

"Στόχος μας" υπογράμμισε η κ. Δούρου, "είναι η ενημέρωση και η ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών και εργαλείο μας οι κοινές πρωτοβουλίες και στα τρία επίπεδα, τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό".

Ετικέτες: