Αθλητισμός

Εθνικής Ελλάδος – Εσθονία 0-0: “Πέταξε” μεγάλη ευκαιρία η Ελλάδα

Εθνικής Ελλάδος – Εσθονία 0-0: “Πέταξε” μεγάλη ευκαιρία η Ελλάδα
Η Εθνική ομάδα "αυτοκτόνησε" απέναντι στους Εσθονούς με το 0-0 στο Καραϊσκάκη και έχασε τεράστια ευκαιρία να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση του ομίλου, μετά τη νίκη της Κύπρου επί της Βοσνίας. Την Κυριακή το δύσκολο ματς με το Βέλγιο.

Δυστυχώς για την Εθνική Ελλάδος, οι σημαντικές απουσίες που είχε χθες κόντρα στην Εσθονία αποδείχτηκαν καθοριστικές, με αποτέλεσμα να χάσουμε μια μεγάλη ευκαιρία: το 0-0 κόντρα στην Εσθονία μας στέρησε την ευκαιρία όχι απλά για μια νίκη, αλλά για να ξεφεύγαμε με 4 βαθμούς από την τρίτη Βοσνία, που ηττήθηκε στην Κύπρο με 2-3, τρεις στροφές πριν το φινάλε. Με λίγα λόγια, το πανηγύρι για τη δεύτερη θέση στον όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ θα είχε στηθεί και θα… κρυφοκοιτούσαμε και πιο ψηλά.

Η Εθνική παρουσιάστηκε χωρίς δημιουργία, χωρίς φαντασία και δεν κατάφερε σε καμία στιγμή να παίξει σαν κι αυτό που είναι απέναντι στους Εσθονούς: σαν καλύτερη ομάδα. Ο Σκίμπε επέλεξε τον Τζιόλη στο πλάι του Ζέκα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει γρήγορη οργάνωση στο πρώτο κομμάτι του γηπέδου και έπειτα από την πρώτη πάσα. Λανθασμένη και η επιλογή να παίξει με τους Ρέτσο – Τζαβέλλα στα άκρα. Η απουσία του Τοροσίδη, που τα ανεβάσματά του δημιουργούν πολλά ρήγματα, θα μπορούσε να «καμουφλαριστεί» με την παρουσία του Σταφυλίδη, ωστόσο ο τελευταίος μπήκε στο ματς αργά.

Η Ελλάδα απείλησε μόλις δύο φορές με τον Βέλλιο στο πρώτο ημίχρονο και δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε μία κλασική ευκαιρία σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος. Οι Εσθονοί αμύνονταν με 5 πίσω και 4 στην ευθεία της μεσαίας γραμμής, με αποτέλεσμα να κλείσουν αποτελεσματικά τους χώρους και να πάρουν έναν βαθμό που η ευκολία με την οποία ήρθε εξέπληξε ακόμα και τους ίδιους.

Ο Μήτρογλου, που μπορεί να κάνει φάση από το… πουθενά, απουσίαζε, Φορτούνης και Μάνταλος ήταν κακοί και το ματς «φώναζε» πως θα στραβώσει, εκτός αν μας «καθόταν» μια στημένη φάση. Η απουσία του Παπασταθόπουλου μας στέρησε την ευκαιρία να γίνουμε και σε αυτές απειλητικοί και το μηδέν (σε όλα) ήρθε μάλλον φυσιολογικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments