Τρικυμία στο Υπουργείο Παιδείας – Γαβρόγλου: Οι μαθητές μπορούν να μη συμμετέχουν στις εξετάσεις του Ιανουαρίου | Pagenews.gr
Pagenews Team 31 Αυγούστου 2017, 14:20 31 Αυγούστου 2017, 14:20

Τρικυμία επικρατεί στο Υπουργείο Παιδείας, με τον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου να φαίνεται ότι βρίσκεται σε σύγχυση καθώς λίγες ημέρες μετά την εξαγγελία των διπλών πανελληνίων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ (Ιανουάριο και Ιούνιο), δείχνει να αφήνει ένα παράθυρο ανοικτό για την παράκαμψη των εξετάσεων του Ιανουαρίου.

O κ. Γαβρόγλου σε παρέμβασή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real και απαντώντας στον ερώτημα για το αν η συμμετοχή των μαθητών στις εξετάσεις Ιανουαρίου θα είναι υποχρεωτική, είπε: «Εγώ θα έλεγα να το πάρουν όλοι οι μαθητές. Αν τώρα κάποιοι μαθητές πουν, εγώ δεν το θέλω και θέλω να πάω κατευθείαν τον Ιούνιο, θεωρώ ότι θα έχουν το δικαίωμα να το κάνουν. Αλλά να με θυμηθείτε και καταλαβαίνετε πως το λέω αυτό, ότι παιδαγωγικά θα το αγκαλιάσουν όλοι».

Σημειώνεται, ότι αυτό που προτείνεται από την κυβέρνηση είναι ότι ο μαθητής της Γ’ Λυκείου θα κρατά τον βαθμό στις εξετάσεις του Ιανουαρίου μόνο στην περίπτωση που είναι είναι καλύτερος από εκείνον του Ιουνίου, με τον οποίο θα συμψηφίζεται για τον τελικό βαθμό.

Ωστόσο, ο υπουργός σε διαφορετική γραμμή από εκείνη του δικού του υπουργείου, εξέφρασε την άποψη ότι οι μαθητές μπορούν να μην πάρουν μέρος στις εξετάσεις του Ιανουαρίου, κάτι που από μόνο του ωθεί τις ενδιάμεσες εξετάσεις προς ένα πρόωρο τέλος.

Ετικέτες: