Διεθνή

Παρίσι: Λήξη συναγερμού μετά το περιστατικό με όπλο στον Πύργο του Άιφελ (pics&vids)

Παρίσι: Λήξη συναγερμού μετά το περιστατικό με όπλο στον Πύργο του Άιφελ (pics&vids)
Οι αστυνομικές Αρχές στο Παρίσι προχώρησαν σε εκκένωση του Πύργου του Άιφελ αλλά και στον σταθμό Gare du Nord στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας για λόγους ασφαλείας καθώς εντοπίστηκε "ύποπτο πακέτο".

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν σε μεγάλη ακτίνα η περιοχή περιμετρικά του Πύργου του Άιφελ, ενώ δόθηκε εντολή και εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας το τέρμιναλ του σταθμού  Gare du Nord στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας λόγω "ύποπτου πακέτου".

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη γαλλική αστυνομία, υπήρξε περιστατικό με όπλο στον Πύργο του Άιφελ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας άνδρας με όπλο και μαχαίρι κλείστηκε στο ασανσέρ του Πύργου του Άιφελ και απειλούσε τουρίστες.

Λίγο πριν από τις 23.15 το βράδυ η σιδηροδρομική εταιρεία Eurostar, ανακοίνωσε ότι ο άνοιξε πάλι ο σταθμός και πλέον θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες. Ωστόσο, εξαιτίας του συναγερμού θα υπάρχουν καθυστερήσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον έχει ανοίξει και η περιοχή γύρω από τον πύργο του Άιφελ και σταδιακά αποκαθίσταται η κυκλοφορία.

«Μας είπαν πως ένας άνδρας συμπεριφερόταν περίεργα, ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι», δήλωσε ένας μάρτυρας, όπως αναφέρει η express.

Εκείνη την ώρα στήθηκε και μεγάλη επιχείρηση για την ασφαλή μεταφορά ενός αριθμού τουριστών που βρίσκονταν στο σημείο, καθώς πρόκειται για το πλέον πολυσύχναστο μέρος της γαλλικής πρωτεύουσας.

Οι τουρίστες είχαν κλειδωθεί για λόγους ασφαλείας εντός των εγκαταστάσεων του Πύργου, πριν απομακρυνθούν με τη βοήθεια των ειδικών δυνάμεων.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως συνελήφθη ένας ύποπτος, ο οποίος βρισκόταν στον δεύτερο όροφο του Πύργου του Άιφελ και συμπεριφερόταν περίεργα.

Ο σταθμός του τρένου, σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές της Γαλλίας, εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments