Οικονομία

Τον Δεκέμβριο οι οριστικές αποφάσεις της ΕΚΤ για το QE

Τον Δεκέμβριο οι οριστικές αποφάσεις της ΕΚΤ για το QE
Σύμφωνα με το Bloomberg, η ΕΚΤ δεν επιθυμεί να βιαστεί να λάβει κάποια απόφαση για το QE στη συνεδρίαση της 7ης Σεπτεμβρίου, ενώ η περιπλοκότητα του ζητήματος ίσως τους οδηγήσει να μη λάβουν αποφάσεις ούτε στη συνεδρίαση της 26ης Οκτωβρίου.

Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ίσως δεν είναι έτοιμοι να οριστικοποιήσουν την απόφασή τους σχετικά με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων QE του 2018, πριν τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με αξιωματούχους της ευρωζώνης με γνώση της κατάστασης, που επικαλείται το Bloomberg.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ΕΚΤ δεν επιθυμεί να βιαστεί να λάβει κάποια απόφαση στη συνεδρίαση της 7ης Σεπτεμβρίου, ενώ η περιπλοκότητα του ζητήματος ίσως τους οδηγήσει να μη λάβουν αποφάσεις ούτε στη συνεδρίαση της 26ης Οκτωβρίου.

Οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ δεν θέλουν να εκπλήξουν τις αγορές, σύμφωνα με δύο πηγές, κάτι που σημαίνει ότι ίσως θα παράσχουν πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις τους, μετά τις δύο συνεδριάσεις, του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου, χωρίς ωστόσο να ανακοινώσουν το ολοκληρωμένο πλάνο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments