Πολιτική

Τσίπρας σε Κορκίδη: “Αναγκαίο να ξαναχτιστεί η μικρομεσαία επιχείρηση σε πιο υγιή βάση”

Τσίπρας σε Κορκίδη: “Αναγκαίο να ξαναχτιστεί η μικρομεσαία επιχείρηση σε πιο υγιή βάση”
Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλη Κορκίδη.

Συνάντηση με τον με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλη Κορκίδη, ενόψει της ΔΕΘ, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, την Παρασκευή.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την αναγκαιότητα για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, το νέο μοντέλο ανάπτυξης, και την αναγκαιότητα να ξαναχτιστεί η μικρομεσαία επιχείρηση σε πιο υγιή βάση.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κορκίδης ανέφερε πως ο πρωθυπουργός τούς είπε ότι υπάρχει μια χαραμάδα ελπίδας και ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί πραγματικά με το οικονομικό επιτελείο να δεχτούν οι δανειστές τον ακατάσχετο επιχειρηματικό λογαριασμό. 

Παράλληλα, όπως είπε, συζήτησαν «αυτά που χρειάζονται οι μικρομεσαίοι της αγοράς, τα τρία βασικά προαπαιτούμενα: α) ο ειδικός επιχειρηματικός λογαριασμός που θα δίνει τη δυνατότητα να υπάρχουν ακατάσχετα ποσά για να πληρώνει κανείς τις υποχρεώσεις του στο Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τη μισθοδοσία των εργαζομένων β) η ρύθμιση των 120 δόσεων, κάτι που μπορεί να γίνει μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού με πιο απλό τρόπο γ) οι παρενέργειες που δημιουργεί στην ελληνική αγορά η υπερφορολόγηση των τελευταίων οκτώ χρόνων των μνημονίων».

«Αυτό που είπαμε», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, «είναι ότι μπορούμε να κάνουμε υπομονή, αλλά είμαστε μεταξύ κόπωσης και παραίτησης και ως εκ τούτου αυτό που πρέπει να γίνει είναι επιτέλους κάποιος κάποτε ν’ αναγνωρίσει την οικονομική συνέπεια -είτε είναι επιχειρηματική είτε εργοδοτική- η οποία δεν είναι αυτονόητη πλέον, ούτε είναι ο κανόνας, είναι η εξαίρεση και πρέπει να επιβραβευτεί με κάποια μείωση αυτών των βαρύτατων υποχρεώσεων που έχουμε, είτε φορολογικών είτε ασφαλιστικών».

Όπως τόνισε ο ίδιος, ο πρωθυπουργός τους είπε ότι υπάρχει μια χαραμάδα ελπίδας και ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί πραγματικά με το οικονομικό επιτελείο να δεχτούν οι δανειστές τον ακατάσχετο επιχειρηματικό λογαριασμό «κάτι που παρά τις εξαγγελίες πέρυσι δεν έγινε δυνατόν να εφαρμοστεί στην αγορά […]. Για το θέμα της συνέπειας είπε ότι πράγματι είναι κάτι που θα μποορούσαν να το διαχειριστούν διαφορετικά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments