Διεθνή

Γερμανία: Εκκένωση περιοχών για να εξουδετερωθεί βόμβα 500 κιλών

Γερμανία: Εκκένωση περιοχών για να εξουδετερωθεί βόμβα 500 κιλών
Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνονται προσωρινά από τα σπίτια τους στη δυτική Γερμανία προκειμένου οι αρχές να εξουδετερώσουν με ασφάλεια μία βόμβα.

Περίπου 21.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν προσωρινά σήμερα από τις κατοικίες τους στο Κόμπλεντς, στη δυτική Γερμανία, για να εξουδετερωθεί μια βόμβα που χρονολογείται από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Παράλληλα, την Κυριακή 60.000 κάτοικοι της Φρανκφούρτης θα απομακρυνθούν επίσης από τα σπίτια τους προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκεί μια μια άλλη πολύ μεγάλης έκτασης επιχείρηση εξουδετέρωσης βόμβας.

Οι κάτοικοι που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους μπόρεσαν να επιστρέψουν μέσα στο απόγευμα, αφού εξουδετερώθηκε η αμερικανικής προέλευσης βόμβα των 500 κιλών, ανακοινώθηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία.

Στο μεταξύ στη Φρανκφούρτη άρχισε από σήμερα η απομάκρυνση των ασθενών από δύο νοσοκομεία ενόψει της σχεδιαζόμενης για αύριο εξουδετέρωσης μιας μεγάλης βόμβας, επίσης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην οικονομική πρωτεύουσα της Γερμανίας ώστε οι πυροτεχνουργοί να εξουδετερώσουν μια βόμβα 1,8 τόνου την οποία είχε ρίξει η RAF, η βρετανική πολεμική αεροπορία.

Θα είναι η μεγαλύτερη εκκένωση περιοχής για τέτοιον λόγο που έχει πραγματοποιηθεί στη Γερμανία μετά τον πόλεμο. Η βόμβα ανακαλύφθηκε σε χώρο εργοταξίου στο Βέστεντ της Φρανκφούρτης, όπου ζουν πολλοί πλούσιοι τραπεζίτες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments