Διεθνή

Σουλτς προς Μέρκελ: Δεν μπορούν όλοι οι πρόσφυγες να πάνε σε Γερμανία, Ιταλία και Ελλάδα

Σουλτς προς Μέρκελ: Δεν μπορούν όλοι οι πρόσφυγες να πάνε σε Γερμανία, Ιταλία και Ελλάδα
Ο Μάρτιν Σουλτς επιρρίπτει ευθύνες στην Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, για τη διαχείριση του προσφυγικού.

Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σουλτς, μία ημέρα πριν από την τηλεμαχία με την Άνγκελα Μέρκελ, επέρριψε ευθύνες στη Γερμανίδα καγκελάριο ως προς τη διαχείριση του προσφυγικού.

Σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild, o κ. Σουλτς δηλώνει αισιόδοξος ότι μπορεί να βγει νικητής από την εκλογική αναμέτρηση στις 24 Σεπτεμβρίου: «Οι αναποφάσιστοι φθάνουν το 46%. Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι μπορώ να κερδίσω τις εκλογές»

Ο Μάρτιν Σουλτς επέρριψε λάθη στην διαχείριση στην έξαρση του προσφυγικού τον Σεπτέμβριο του 2015, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

«Το λάθος της Άνγκελας Μέρκελ ήταν ότι δεν βρίσκονταν σε επικοινωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, αλλά ότι τους ενημέρωσε εκ των υστέρων (σσ. για το άνοιγμα των γερμανικών συνόρων σε πρόσφυγες). Έτσι χώρες όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία λένε σήμερα πως, τότε κανείς δεν μας ρώτησε, το πρόβλημα είναι αποκλειστικά γερμανικό».

Σε ερώτημα που θα διαχειρίζονταν ο ίδιος το προσφυγικό το 2015, ο Μάρτιν Σουλτς είπε στην Bild: «Θα έλεγα στους Ευρωπαίους εταίρους ότι δεν μπορούν όλοι οι πρόσφυγες να πάνε σε Γερμανία, Ιταλία και Ελλάδα. Είτε θα γίνει δίκαιη κατανομή σε όλες τις χώρες-μέλη είτε η Γερμανία θα θέσει εν αμφιβόλω τον προϋπολογισμό της ΕΕ», υπογράμμισε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών

Όσον αφορά την αυριανή τηλεμαχία ο Μάρτιν Σουλτς εκφράζει στην Bild την δυσαρέσκειά του ότι πριν τις εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου θα γίνει μόνο ένα ντιμπέιτ. Διαβεβαιώνει ωστόσο ότι είναι πολύ, ενόψει της τηλεμαχίας που ξεκινά αύριο στις 9:15 μμ. ω.Ε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments