Πολιτισμός

Spiral Knights Eco-Fest 2017 – Ζώντας την προετοιμασία ενός φεστιβάλ στην Εύβοια

Spiral Knights Eco-Fest 2017 – Ζώντας την προετοιμασία ενός φεστιβάλ στην Εύβοια
Spiral Knights Eco-Fest 2017. Η Ελισάβετ Σπανού μας ξεναγεί στην Εύβοια και στο Τελέθριο Όρος για ένα φεστιβάλ διαφορετικό από τα άλλα.

Spiral Knights Eco-Fest 2017: Είναι πολύ δύσκολο να προσπαθείς να γράψεις κάτι την ίδια ώρα που το βιώνεις. Οι λέξεις σπανίως μπορούν να περιγράψουν και να μεταφέρουν κάτι τόσο έντονο, ιδιαίτερο και μοναδικό, τη στιγμή που το ζεις. Όμως χρόνος δεν υπάρχει, αν περιμένω να καταλαγιάσει μέσα μου, η στιγμή και η ευκαιρία θα χαθεί!

Ιδανικά θα ήθελα να μπορώ να σε κοιτάζω κ να στο λέω "δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις αυτό που συμβαίνει εδώ! Είναι μοναδικό, είναι μεγαλειώδες, είναι πρωτόγνωρο και εσύ, δεν πρέπει να το χάσεις! Αν τολμήσεις να με ακολουθήσεις, θα δεις από κοντά ότι ο ενθουσιασμός μου δεν είναι αδικαιολόγητος. Μια γιορτή για τη ζωή, για τη φύση, για όλα όσα μπορούν να συμβούν σωστά,αρκεί να το θελήσουμε και να νιαστούμε λιγάκι γι’ αυτά. 

Μετά τον "Αγιόκαμπο" στην Εύβοια, εάν συνεχίσεις τον χωματόδρομο ως το όρος Τελέθριο, θα βρεθείς μπροστά σε μια αυτοσχέδια είσοδο και μια μαύρη σημαία με λευκά και κόκκινα γράμματα που γράφει "free and real". Προχωρώντας ελάχιστα μέτρα πιο κάτω ένα "χωριό" με περίεργες πολυγωνικές και στρογγυλές κατασκευές, σαν σπιτάκια, θα σου αποκαλυφθεί. Χρωματιστά πανιά, καθίσματα από κορμούς δέντρων και ξύλινες ζωγραφισμένες ταμπέλες σε οδηγούν μέσα στο χώρο "Cooking workshop", "Natural farming workshop", "Chill area" "Kids area" … "coffee", "open space" και δεκάδες ακόμα σημεία σου δίνουν ξεκάθαρα την αίσθηση ότι "εδώ θα γίνουν πολλά καινούργια πράγματα που πρέπει να δεις"!

Πες από τύχη, πες από ενδιαφέρον, οι συγκυρίες βοήθησαν και βρέθηκα στο χώρο όπου στήνεται το δεύτερο eco-festival της χώρας. πρώτη φορά ήταν το περασμένο Πάσχα, όταν ακόμα το "spiral-knights eco festival" βρισκόταν στο στάδιο του σχεδιασμού. Η ιδέα με ενθουσίασε: 6 ημέρες γεμάτες με σεμινάρια, workshops και ομιλίες που αφορούν σε οικολογικές αλλά και εναλλακτικές δράσεις, τόσο για το σώμα, όσο και για το πνεύμα. 

Φυσική καλλιέργεια, κομπόστ, χορτοφαγική διατροφή, τάι τσι, ακροβατική γιόγκα και δεκάδες ακόμα αντικείμενα για τα οποία δεν είχα ιδέα, αλλά υπήρχε προθυμία από όλους να μου μάθουν και να μου μιλήσουν για πράγματα σημαντικά με τον πιο απλό και κατανοητό τρόπο.

Οι μέρες πλησιάζουν… Έχω στήσει ήδη την σκηνή μου στο δάσος και μαζί με εθελοντές από Δανία, Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, Ολλανδία, Ρουμανία, Αίγυπτο, Τσεχία ετοιμαζόμαστε γι αυτό το "διαφορετικό" πάρτι και σε περιμένουμε!

Τα πρωινά θα περνάμε τον χρόνο μας συμμετέχοντας στα σεμινάρια και το βράδυ, 2 stages, στο εσωτερικό μεταλλικών θολών θα έχουν dj’s. Και live μουσική! Δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος να πω κάτι άλλο… οι λέξεις είπαμε σπάνια επαρκούν!

Ακολουθούν φωτογραφίες κι αυτό μόνο που μένει είναι η απόφαση σου! Να ζήσεις από κοντά το www.spiral-knights.eu

* Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Μελέτη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments