Αθλητισμός

Ελλάδα – Βέλγιο: Απόψε το μεγάλο ματς (21:45) – Οι σκέψεις του Σκίμπε

Ελλάδα – Βέλγιο: Απόψε το μεγάλο ματς (21:45) – Οι σκέψεις του Σκίμπε
Ελλάδα - Βέλγιο στις 21:45 σε ένα ματς τελικό για την Εθνική Ελλάδος. Τι δοκίμασε ο Σκίμπε και ποιο σύστημα αναμένεται να χρησιμοποιήσει.

Ελλάδα – Βέλγιο σε ένα ματς… τελικό απόψε στο Καραϊσκάκη, που η νίκη πλέον αποτελεί μονόδρομο για την Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου, έπειτα από το 0-0 με την Εσθονία την περασμένη Πέμπτη. Ο Μίχαελ Σκίμπε αντιμετωπίζει για ακόμα μια φορά πολλά προβλήματα, αφού μπορεί να επιστρέφει ο Παπασταθόπουλος που εξέτισε, όμως δεν θα αγωνιστούν οι Μήτρογλου, Παπαδόπουλος, Ρέτσος και φυσικά ο Τοροσίδης που παραμένει τραυματίας.

Το σχήμα με 3 κεντρικούς αμυντικούς θα μπορούσε, απέναντι στους… πυραυλοκίνητους Βέλγους, να είναι μια λύση, όμως ο Σκίμπε δεν το έκανε ούτε στο Βέλγιο, ούτε στη Ζένιτσα απέναντι στη Βοσνία. Δύσκολο να το κάνει στο Καραϊσκάκη, όταν η συνταγή στις δύο δυσκολότερες έδρες που είχε να παίξει υπήρξε επιτυχημένη. Η επιστροφή του Παπασταθόπουλου θα τον φέρει στο πλάι του Μανωλά στο κέντρο της άμυνας, ο Τζαβέλλας θα παραμείνει αριστερά και ο Μανιάτης λογικά θα πάει δεξιά, αφού δεν υπάρχει άλλος και ο Ζέκα δε φεύγει από το κέντρο.

Ο Μίχαελ Σκίμπε έκανε μια δοκιμή στη χθεσινή προπόνηση που σίγουρα θα αποτελέσει έκπληξη πρώτου μεγέθους αν το πράξει και στο ματς. Χρησιμοποίησε τον Ταχτσίδη στο πλάι του Ζέκα σαν δεύτερο αμυντικό μέσο, κάτι που τον φέρνει σαν… τρίτο υποψήφιο της θέσης, μαζί με τους Σάμαρη και Τζιόλη που διεκδικούν τον ρόλο του παρτενέρ του Ζέκα.

Από ‘κει και πέρα, ο Μάνταλος αναμένεται να παραμείνει δεξιά, ο Φορτούνης ως επιθετικός μέσος, αλλά ο Σκίμπε σκοπεύει να προχωρήσει σε δύο αλλαγές. Να χρησιμοποιήσει τον Σταφυλίδη ως αριστερό χαφ, λόγω της καλύτερης αμυντικής του προσήλωσης σε σχέση με τον Δώνη και τον Διαμαντάκο στην κορυφή της επίθεσης αντί του Βέλλιου, λόγω της ταχύτητας του πρώτου και των αντεπιθέσεων που θα ψάξει η Εθνική απόψε στο Καραϊσκάκη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments