Οικονομία

Ιστορικά ακίνητα και ξενοδοχεία της Αθήνας αλλάζουν χέρια

Ιστορικά ακίνητα και ξενοδοχεία της Αθήνας αλλάζουν χέρια
Ιστορικά ακίνητα και ξενοδοχεία της Αθήνας αλλάζουν χέρια σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής".

Το ενδιαφέρον για την εξαγορά ή τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων και την προσέλκυση κεφαλαίων από το εξωτερικό σε εταιρείες επενδύσεων ακινήτων (ΑΕΕΑΠ) που αποτελούν τον πιο ασφαλή τρόπο για να τοποθετηθεί κάποιος σε ακίνητη περιουσία, οι ιδιοκτησίες τόσο στη χώρα αλλά κυρίως στην Αθήνα αλλάζουν χέρια.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής», αναφέρεται πως το real estate δεν αφορά μια ομογενοποιημένη αγορά αλλά μια αγορά με πολλές ταχύτητες, με μια κοινή συνισταμένη: καταγράφεται μεγάλη προσφορά προς πώληση ακινήτων που πιέζει προς τα κάτω τις τιμές και ταυτόχρονα έλληνες και ξένοι επενδυτές με μεγάλη ρευστότητα επιλεκτικά βγαίνουν αγοραστές.

«Αυτή την περίοδο πωλείται όλη η Ελλάδα», αναφέρει στο «Βήμα» παράγοντας του χώρου και εξηγεί «Τα μεγάλα πρότζεκτ όπως Ελληνικό, Αστέρας Βουλιαγμένης, Αστέρια Γλυφάδας, Κασσιόπη, Αφάντου κ.α. έχουν προσελκύσει τους ξένους επενδυτές…».

Εισροές κεφαλαίων

Σημαντικές εισροές ξένων κεφαλαίων έχουν καταγραφεί εκτός από τον κλάδο των ξενοδοχείων στις ανώνυμες εταιρείες επενδύσεων ακινήτων. Η αμερικανική Varde κατέβαλε 61,3 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει το 31,7% της εταιρείας Lamda Malls που διαχειρίζεται τα εμπορικά κέντρα The Mall, Golden hall και Mediterraanean.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο διαγωνισμός της Αγροτικής για την πολυετή μίσθωση του κτιρίου που βρίσκεται στη γωνία Κριεζώτου και Πανεπιστημίου. Πρόκειται για το κτίριο που στεγαζόταν το ξενοδοχείο King’s Palace.

Ο Όμιλος Λάμψα περιμένει εξελίξεις για τον διαγωνισμό που αφορά το ξενοδοχείο King’s George, το οποίο η ιδιοκτήτρια τράπεζα Eurobank προχώρησε σε διαγωνισμό πώλησής του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments