Ελλάδα

Blue Star Patmos: Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκόλλησης

Blue Star Patmos: Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκόλλησης
Συνεχίζονται οι εργασίες για την πλήρη αποκόλληση του "Blue Star Patmos".

Συνεχίζεται η προσπάθεια αποκόλλησης του Blue Star Patmos, που προσάραξε στις 30 Αυγούστου σε ξέρα, κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Ίου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με τη συνδρομή ειδικού σκάφους απαντλήθηκαν για προληπτικούς λόγους τα καύσιμα από τις δεξαμενές του πλοίου.

Την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου με τη συνδρομή ρυμουλκών έγινε μία πρώτη επιχείρηση αποκόλλησης του πλοίου. Το Blue Star Patmos αποκολλήθηκε κατά περίπου 50 μέτρα, ωστόσο εγκλωβισμένη παραμένει η πλώρη με την μπάλα και για τον λόγο αυτό νέα επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα τις επόμενες ημέρες.

Η πρώτη εικόνα, δείχνει το πλοίο να έχει υποστεί πολλαπλά ρήγματα κυρίως στη δεξαμενή έρματος που είναι στεγανή και δεν επηρεάζει την πλευστότητα του πλοίου. Πάντως, όταν το πλοίο αποκολληθεί πλήρως με τη συνδρομή ρυμουλκών θα οδηγηθεί στο πλησιέστερο ναυπηγείο για επισκευή.

Οι μηχανές του πλοίου όπως και οι άξονες των προπελών είναι άθικτες, ενώ στο προσαραγμένο πλοίο έχουν ποντιστεί δύο σειρές πλωτά φράγματα για προληπτικούς λόγους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments