Αθλητισμός

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου κινδυνεύει να αποκλειστεί ακόμη και δεύτερη

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου κινδυνεύει να αποκλειστεί ακόμη και δεύτερη
Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου παλεύει με τους Βόσνιους για τη δεύτερη θέση του ομίλου της, ωστόσο ακόμη κι αν πετύχει το στόχο της η παρουσία της στα μπαράζ μόνο εξασφαλισμένη δεν είναι.

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου παλεύει με τους Βόσνιους για τη δεύτερη θέση του ομίλου της, ωστόσο ακόμη κι αν πετύχει το στόχο της η παρουσία της στα μπαράζ μόνο εξασφαλισμένη δεν είναι.

Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η αγωνία είναι στο… κόκκινο στους περισσότερους ομίλους για μία θέση στα γήπεδα της Ρωσίας. Κάποιες ομάδες έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση, αρκετές είναι όμως εκείνες που θα παλέψουν μέχρι τέλους για το εισιτήριο που θα τους στείλει στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Μία εξ αυτών είναι και η Ελλάδα η οποία… έβγαλε τα μάτια της στο παιχνίδι με την Εσθονία και μετά την ήττα από τους Βέλγους, έμεινε 3η στον 8ο όμιλο και πλέον η κατάσταση δεν βρίσκεται στα χέρια της. Η “γαλανόλευκη” θα παλέψει με τους Βόσνιους για τη θέση που οδηγεί στα μπαράζ, στην οποία θα αναμετρηθούν οι οχτώ καλύτεροι 2οι (από τους εννιά ομίλους), με τον όμιλό μας όμως να είναι ένας από τους υποψήφιους να βγάλουν τον χειρότερο 2ο!

Στο γκρουπ που συμμετέχει η χώρα μας, η 2η Βοσνία έχει 14 βαθμούς, με την Ελλάδα στους 13. Ακριβώς ίδια είναι η κατάσταση στον ακριβώς από κάτω όμιλο (9ο), όπου Ουκρανία (14 β.) και Ισλανδία (13 β.) όμως έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο, χωρίς ωστόσο να είναι εξασφαλισμένη η πρωτιά, με τους Κροάτες στους 16 β.

Εκτός κινδύνου είναι το 7ο γκρουπ όπου έχει παιχτεί επίσης μία αγωνιστική λιγότερη με τη 2η Ιταλία στους 16 β. ενώ σε ελαφρώς καλύτερη μοίρα είναι ο 6ος όμιλος με τη Σλοβακία (2η) στους 15 β. και τις Σλοβενία, Σκωτία στους 14 β. Παράλληλα δεν φαίνεται να κινδυνεύουν ούτε το Μαυροβούνιο με τη Δανία που έχουν από 16 β. στον 5ο όμιλο.

Στη χειρότερη θέση τη δεδομένη στιγμή είναι το 4ο γκρουπ όπου επίσης όμως έχει παιχτεί μία αγωνιστική λιγότερη (παίζεται σήμερα). Συγκεκριμένα η πρωτοπόρος Σερβία έχει 15 β. κι ακολουθούν οι Ιρλανδία (13 β.), Ουαλία (11 β.), με τις δύο πρώτες να αναμετρώνται σήμερα το βράδυ στο Δουβλίνο.

Καμία πιθανότητα να μπουν σε περιπέτειες δεν έχουν οι Β.Ιρλανδία (19 β.) και Πορτογαλία (21 β.) από τον 3ο όμιλο και τον 2ο όμιλο αντίστοιχα, ενώ πολύ δύσκολα θα δημιουργηθεί θέμα και στο 1ο γκρουπ (1η Γαλλία 17 β., 2η Σουηδία 16 β.).

Δεν υπολογίζονται οι βαθμοί με το Γιβραλτάρ

Σημαντική παράμετρος που δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε στα σενάρια που γίνονται αυτή τη στιγμή; Οτι για να βγουν οι οχτώ καλύτεροι 2οι δεν υπολογίζονται οι βαθμοί που πήραν με τον τελευταίο του ομίλου τους. Εν προκειμένω και σε ό,τι μας αφορά, έχουμε ήδη πάρει ένα τρίποντο με το Γιβραλτάρ εκτός έδρας και θα το υποδεχτούμε την τελευταία αγωνιστική. Ως εκ τούτου οι 13 βαθμοί μας γίνονται επί της ουσίας 10 και θα… επανέλθουμε στους 13 στην τελική βαθμολογία μόνο με διπλό στην Κύπρο.

Δείτε αναλυτικά τις βαθμολογίες στους 9 ομίλους:

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments