Ελλάδα

Ιόνια Οδός: “Φωτιά” το κόστος – Αθήνα – Γιάννενα με 37,25 ευρώ για διόδια και γέφυρα

Ιόνια Οδός: “Φωτιά” το κόστος – Αθήνα – Γιάννενα με 37,25 ευρώ για διόδια και γέφυρα
Η Ιόνια Όδος είναι ένας ασφαλής και γρήγορος, αλλά και ένας... ακριβός δρόμος, αφού το κόστος με διόδια και γέφυρα φτάνει τα 37,25 ευρώ.

Η Ιόνια Όδος είναι ένα έργο πνοής, ένας ασφαλής και γρήγορος δρόμος, αλλά και ένας… ακριβός δρόμος, αφού το κόστος με διόδια και γέφυρα φτάνει τα 37,25 ευρώ, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Το κόστος των διοδίων ανέρχεται για το μήκος της Ιόνιας σε 12,50 ευρώ, ενώ αν ένας οδηγός ξεκινάει από την Αθήνα με τη χρήση της Ολυμπίας οδού και της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, τότε το ποσό που θα πληρώσει ανέρχεται σε 37,25 ευρώ.

Ειδικότερα, ο αυτοκινητόδρομος έχει τέσσερις μετωπικούς σταθμούς διοδίων (Κλάκοβο, Αγγελόκαστρο, Μενίδι και Τέροβο) με συνολικό κόστος για τα αυτοκίνητα σε 12,50 ευρώ. Πλευρικοί θα υπάρχουν πέντε σε (Γαυρόλιμνη, Μεσολόγγι, Κουβαράς, Αρτα, Γοργόμυλο). Να υπενθυμίσουμε πως πριν από την κατασκευή της Ιόνιας οδού, ο δρόμος δεν είχε σταθμούς διοδίων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως και η λειτουργία του ήταν ομαλή.

Μεταξύ άλλων, με τη λειτουργία της Ιόνιας οδού θα έχουμε 196 χλμ. σύγχρονου κλειστού αυτοκινητόδρομου με 2 λωρίδες +ΛΕΑ ανά ρεύμα κυκλοφορίας, ΣΕΑ, χώρους υγιεινής, 24ωρη οδική βοήθεια, ενώ η απόσταση έχει μειωθεί σημαντικά, αφού από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα ένα αυτοκίνητο θα φτάνει σε 1 ώρα και 40 λεπτά και συνολικά 3 ώρες και 40 λεπτά από την Αθήνα.

Αναλυτικότερα, ο αυτοκινητόδρομος περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα:

• 4 σήραγγες διπλής κατεύθυνσης, συνολικού μήκους 11,2 χλμ.

• 24 γέφυρες, συνολικού μήκους περίπου 7 χλμ.

• 77 κάτω & 24 άνω διαβάσεις

• 3 Κέντρα Λειτουργίας και Συντήρησης

Η Ιόνια οδός διασχίζει δύο περιφέρειες και τέσσερις νομούς και με την ολοκλήρωσή της:

• Συνδέει όλη τη Δυτική Ελλάδα, αναβαθμίζοντας σημαντικά αστικά και αγροτικά κέντρα όπως τα Ιωάννινα, την Αρτα και το Αγρίνιο.

• Προσφέρει επαρκέστερη σύνδεση των λιμανιών Πάτρας, Αστακού και Ηγουμενίτσας.

• Συμβάλλει στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής βελτιώνοντας την προσβασιμότητα σε περιοχές με υψηλό τουριστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Να σημειωθεί ότι η Ιόνια οδός είναι ο τέταρτος δρόμος που εγκαινιάζεται μετά τον Μορέα (Κόρινθος-Καλαμάτα και Λεύκτρο-Σπάρτη), Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου (Ράχες Φθιώτιδας-Κλειδί Ημαθίας) και Ολυμπία οδός (Ελευσίνα-Κόρινθος-Πάτρα).

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας στα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού: Νέα εποχή με δίκαιη ανάπτυξη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments