Ντόναλντ Τραμπ: Στέλνει όπλα σε Ιαπωνία και Ν. Κορέα | Pagenews.gr
Pagenews Team 5 Σεπτεμβρίου 2017, 16:12 5 Σεπτεμβρίου 2017, 16:12

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξοπλίζει τους συμμάχους του, Ιαπωνία και Νότια Κορέα, οι οποίες απειλούνται από τους πυραύλους του Κιμ Γιονγκ Ουν και της Βόρειας Κορέας.

Οι δύο χώρες θα αγοράσουν σύγχρονα πολεμικά όπλα από τις ΗΠΑ σύμφωνα με τουίτ του ίδιου του Αμερικανού προέδρου προκειμένου να καταστούν ικανές να αντιμετωπίσουν επιθετικές ενέργειες της Βορείου Κορέας

Μάλιστα, ο Τραμπ γράφει για «μια σημαντικά αυξημένη ποσότητα εξαιρετικά εξελιγμένου στρατιωτικού εξοπλισμού» που θα προμηθευτούν Ιαπωνία και Νότια Κορέα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δείτε το τουίτ του αμερικανού προέδρου:

Συνάντηση Πούτιν με τον πρόεδρο της Ν. Κορέας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί αύριο, 6 Σεπτεμβρίου, με τον ομόλογό του της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Πιονγκγιάνγκ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, συνομίλησε τηλεφωνικά για το ίδιο θέμα με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, η Μόσχα αντιτίθεται σθεναρά σε οποιαδήποτε στρατιωτική κλιμάκωση στην περιοχή. Είναι επίσης έτοιμη να εξετάσει τη νέα, αμερικανική πρόταση ψηφίσματος που θα κατατεθεί στον ΟΗΕ για τη Βόρεια Κορέα.

Ο Ρώσος υπουργός δήλωσε επίσης ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ θα πρέπει να εμπλακεί στην αναζήτηση μιας λύσης στο πρόβλημα της Βόρειας Κορέας.

Από τη Νέα Υόρκη, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βασίλι Νεμπένζια χαρακτήρισε "ελαφρώς πρόωρη" τη διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας την επόμενη Δευτέρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επιβολή κυρώσεων στη Β. Κορέα, όπως επιθυμούν οι ΗΠΑ. «Δεν νομίζω όπτι θα μπορέσουμε να το κάνουμε τόσο γρήγορα», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ετικέτες: