Διεθνή

Ομπάμα εναντίον Τραμπ: Βάναυση η κατάργηση του προγράμματος προστασίας μεταναστών

Ομπάμα εναντίον Τραμπ: Βάναυση η κατάργηση του προγράμματος προστασίας μεταναστών
Σφοδρή ήταν η αντίδραση του Μπαράκ Ομπάμα στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να καταργήσει το πρόγραμμα για την προστασία από την απέλαση μεταναστών που είχαν εισέλθει παράτυπα στις ΗΠΑ όταν ήταν ανήλικοι.

Μπάρακ Ομπάμα εναντίον Ντόναλντ Τραμπ. Σφοδρή ήταν η αντίδραση του Μπαράκ Ομπάμα στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να καταργήσει το πρόγραμμα για την προστασία από την απέλαση μεταναστών που είχαν εισέλθει παράτυπα στις ΗΠΑ όταν ήταν ανήλικοι.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχα εισάγει το πρόγραμμα DACA το 2012, το οποίο προστάτευε από την απέλαση περίπου 800.000 νέους. Ο Ομπάμα χαρακτήρισε βάναυση, αυτοκαταστροφική και λανθασμένη την απόφαση της σημερινής διοίκησης να το καταργήσει.

«Ας είμαστε ξεκάθαροι: Η σημερινή ενέργεια δεν επιβλήθηκε από το νόμο», έγραψε ο Ομπάμα σε μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook. «Είναι μια πολιτική απόφαση και ένα ζήτημα ηθικής», ανέφερε ακόμη, ενώ σημείωσε ότι τα όποια παράπονα ή οι ανησυχίες που μπορεί να έχουν οι Αμερικανοί για τη μετανάστευση δεν θα πρέπει να απειλήσουν το μέλλον αυτών των νεαρών ανθρώπων που βρίσκονται στη χώρα χωρίς δική τους ευθύνη, δίχως να εγείρουν καμία απειλή και χωρίς να στερούν κάτι από τους υπόλοιπους.

«Ο διωγμός τους δεν θα μειώσει τους δείκτες ανεργίας, δεν θα ελαφρύνει τους φόρους κανενός, ούτε θα αυξήσει τους μισθούς. Στην ουσία, το ζήτημα αφορά την στοιχειώδη αξιοπρέπεια. Αφορά κατά πόσον είμαστε άνθρωποι που διώχνουν από την Αμερική νεαρούς ανθρώπους γεμάτους ελπίδα που αγωνίζονται και κατά πόσον τους μεταχειριζόμαστε με τον τρόπο που θέλουμε τα δικά μας παιδιά να μεταχειρίζονται. Πρόκειται για το ποιοι είμαστε ως άνθρωποι και ποιοι θέλουμε να γίνουμε», υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Αυτοί είναι νέοι άνθρωποι που μεγάλωσαν στην Αμερική, παιδιά που σπούδασαν στα σχολεία, νέοι ενήλικες που ξεκίνησαν την επαγγελματική τους ζωή, πατριώτες που έχουν δεσμευτεί να σεβαστούν την σημαία μας», ανέφερε ακόμη. «Είναι Αμερικανοί στην καρδιά, το μυαλό, με κάθε πιθανό τρόπο εκτός από έναν: στα χαρτιά. Τους έφεραν στη χώρα οι γονείς τους, σε μερικές περιπτώσεις ενώ ήταν ακόμη βρέφη. Δεν γνωρίζουν άλλη χώρα πέρα από τη δική μας. Μπορεί να μην γνωρίζουν άλλη γλώσσα πέρα από τα αγγλικά», σημείωσε.

«Είναι λάθος να μπαίνουν στο στόχαστρο αυτοί οι νεαροί άνθρωποι, γιατί δεν έχουν κάνει κανένα λάθος. Είναι αυτοκαταστροφικό, γιατί θέλουν να ανοίξουν επιχειρήσεις, να στελεχώσουν τα εργαστήριά μας, να υπηρετήσουν στις ένοπλες δυνάμεις μας και να συνεισφέρουν με άλλους τρόπους στη χώρα που αγαπούν. Και είναι βάναυσο», τόνισε ακόμη ο Ομπάμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments