Αθλητισμός

Ξανά Ρομαό και δοκιμή με Ένγκελς

Ξανά Ρομαό και δοκιμή με Ένγκελς
Ο τραυματισμός του Βούκοβιτς στο ματς της Εθνικής Σερβίας σήμανε «συναγερμό» στου Ρέντη ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα πρωταθλήματος με την Ξάνθη αλλά και του ματς με τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας.

Η αρνητική αυτή εξέλιξη έχει προκαλέσει τον έντονο προβληματισμό του Μπέσνικ Χάσι καθώς ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν ξέρει αν θα έχει στη διάθεση το τον διεθνή στόπερ. Κι εδώ υπάρχει ένα σημαντικό θέμα για τον κόουτς των “ερυθρόλευκων”, ο οποίος προόριζε τον Σέρβο για το βασικό σχήμα της ομάδας του στην Ξάνθη αλλά και στο ματς της επόμενης εβδομάδας κόντρα στους Πορτογάλους.

Με δεδομένο ότι ο Ένγκελς είναι λίγες μόλις μέρες στην ομάδα του Πειραιά αλλά και τ’ ότι ο Αλμπέρτο Μποτία δεν είναι σε θέση να παίξει άμεσα μετά από απουσία ενάμιση μήνα, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι αν ο Βούκοβιτς δεν μπορέσει να παίξει στην Ξάνθη, τότε ο Χάσι θα επιμείνει στη λύση του Ρομαό για το κέντρο της άμυνας. Το ζήτημα όμως για τον Αλβανό τεχνικό του Ολυμπιακού είναι το ποιος θα παίξει δίπλα στο Τογκολέζο.

*Η μία λύση είναι η χρησιμοποίηση του νέου μεταγραφικού αποκτήματος των πρωταθλητών, του Μπιόρν Ένγκελς. Είναι λίγες μέρες στον Ολυμπιακό αλλά όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση ο Χάσι ίσως υποχρεωθεί να τον χρησιμοποιήσει ακόμα και βασικό στην Ξάνθη. Αν γίνει αυτό και ο Βέλγος πάει καλά θα θέσει υποψηφιότητα και για το ματς με τη Σπόρτινγκ. Προέχει όμως το ματς στη Ξάνθη, με τους Πορτογάλους (και τις επιλογές που θα έχει για το ματς της Τρίτης) να περνούν αυτή τη στιγμή σε δεύτερη μοίρα. Ο Χάσι λοιπόν σκέφτεται να κάνει τη δοκιμή με Ένγκελς στο ματς του Σαββάτου για να δει τον νεαρό Βέλγο στόπερ.

*Η άλλη λύση είναι ο νεαρός Νικολάου, ο οποίος έχει πάρει χρόνο συμμετοχής στα φιλικά της προετοιμασίας αλλά δεν είναι στις πρώτες επιλογές.

*Για το ματς με την Ξάνθη υπάρχει και η επιλογή του Σισέ και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι στα φιλικά του καλοκαιριού ο Σενεγαλέζος έπαιξε πολύ. Στα επίσημα παιχνίδια όμως έμεινε στον πάγκο ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπολογίζεται για τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ από τον προπονητή του.

Καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι ο τραυματισμός του Βούκοβιτς αναγκάζει τον Χάσι ν’ αναθεωρήσει τα πλάνα του για το κέντρο της αμυντικής γραμμής της ομάδας του. Ακόμα και αν ο Σέρβος δεν έχει κάτι σοβαρό είναι δύσκολο για τον προπονητή του Ολυμπιακού να πάρει το ρίσκο χρησιμοποίησης του στο ματς με τη Ξάνθη, καθώς ελλοχεύει κίνδυνος υποτροπής. Σε μια τέτοια περίπτωση ο Βούκοβιτς θα έμενε εκτός για το ματς με τη Σπόρτινγκ ίσως και γι άλλα ματς στο πρωτάθλημα κι αυτό δε θέλει ούτε να το σκέφτεται ο Χάσι.

*Σε ότι αφορά τη θέση κάτω απ’ τα γκολπόστ τα νέα είναι ευχάριστα για τον Στέφανο Καπίνο. Ο διεθνής τερματοφύλακας του Ολυμπιακού αισθάνεται πολύ καλύτερα κι όλα δείχνουν ότι θα είναι σε θέση να παίξει στην Ξάνθη.

πηγή:  sport-fm.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments