Μιχαήλ Λαβρόφσκι: Επετειακή παράσταση-αφιέρωμα στον κορυφαίο σολίστ από τα μπαλέτα Μπολσόι | Pagenews.gr
Pagenews Team 6 Σεπτεμβρίου 2017, 04:45 6 Σεπτεμβρίου 2017, 4:45

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης και την Τρίτη 19 και Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στην Αθήνα, παρουσιάζεται η λαμπρή παράσταση των φημισμένων μπαλέτων Μπολσόι που είναι αφιερωμένη στα 75 χρόνια του εμβληματικού χορευτή, δασκάλου και χορογράφου τους Μιχαήλ Λαβρόφσκι.

Το επετειακό αφιέρωμα των Μπολσόι σε αυτόν το ζωντανό θρύλο πραγματοποιεί την πρώτη διεθνώς παρουσίασή του στην Ελλάδα, μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του, που έλαβε χώρα στις 4 Μαΐου 2017, στη Μόσχα. 

Στην παράσταση πρωταγωνιστεί, ερμηνεύοντας το ρόλο του θρυλικού Νιζίνσκι, ο κορυφαίος σήμερα χορευτής του κόσμου και καλλιτεχνικός επίγονος του Λαβρόφσκι, ο μοναδικός Ιβάν Βασίλιεφ. 

Στο ρόλο του Ντανίλιεφ, ο ίδιος ο Μιχαήλ Λαβρόφσκι, που περνά το κατώφλι του Ηρωδείου έπειτα από τριάντα χρόνια, σε μια συγκλονιστική συνεύρεση δύο ιερών τεράτων επί σκηνής. 

Η παράσταση αποτελείται από ιστορικές χορογραφίες του Μιχαήλ Λαβρόφσκι, αποκλειστικά για τα μπαλέτα Μπολσόι, όπως ο ΚΑΖΑΝΟΒΑΣ, το ΝΙΖΙΝΣΚΙ, η ΡΩΣΙΔΑ ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ, αλλά και από έργα στους πρώτους ρόλους των οποίων διέπρεψε ο ίδιος ως χορευτής, όπως ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και ο ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ. 

Ευχάριστη έκπληξη η παρουσίαση μέρους του ΑΜΟΚ, της νέας χορογραφίας του Λαβρόφσκι, που θα κάνει την πρεμιέρα της στα Μπολσόι το 2018. Εκτός από τον ίδιον τον Ιβάν Βασίλιεφ, τους υπόλοιπους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν οι πρώτοι χορευτές του Θεάτρου Μπολσόι και νέα χορευτικά ινδάλματα της Ρωσίας: Νίνα Καπτσόβα, Ιγκόρ Τσβίρκο, Μαρία Βινογκράντοβα και άλλοι σπουδαίοι σολίστες δίνουν ένα βροντερό «παρών», πλαισιωμένοι από το Corps de Ballet της φημισμένης ομάδας.

Ετικέτες: