Ελλάδα

ΔΕΘ 2017: Διαμαρτυρία ενστόλων με πυρσούς στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης

ΔΕΘ 2017: Διαμαρτυρία ενστόλων με πυρσούς στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης
Οι ένστολοι κρατούσαν μαύρα μπαλόνια, συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αριστοτέλους και ξεκίνησαν την πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, μια ημέρα πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ 2017.

Εν ενεργεία και απόστρατοι ένστολοι συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αριστοτέλους και ξεκίνησαν την πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης μια ημέρα πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ 2017.

Η πορεία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Αφού νωρίτερα πέρασαν από τις οδούς Τσιμισκή και Βενιζέλου, κατέληξαν στην πύλη του υπουργείου όπου άναψαν πυρσούς και φώναξαν συνθήματα, όπως "Βγείτε να δείτε πού μας οδηγείτε". Στη συνέχεια αντιπροσωπία των ενστόλων, κατέθεσε το ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Όπως δήλωσε ο Ιωάννης Κατσιαμάκας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών "Δικαιωθήκαμε από το Συμβούλιο της Επικρατείας για επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012. Στις 20 Σεπτέμβρη θα πάμε στην επιτροπή συμμόρφωσης του ΣτΕ για να εξεταστεί το αν και κατά πόσο η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει την απόφαση και στη συνέχεια έχουμε πάρει απόφαση και θα προσφύγουμε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια."

"Έχουμε ήδη υποστεί μειώσεις μισθών 45%, δεν θα ανεχθούμε άλλες μειώσεις και διεκδικούμε το επάγγελμά μας να αναγνωριστεί ως ανθυγιεινό" τόνισε ο Τσαλής Δημήτρης, πρόεδρος πυροσβεστικών υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κώστας Κυράνης από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Λιμενικού Σώματος είπε: "Ζητάμε επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012 όπως προέκυψε από την απόφαση του ΣτΕ. Διεκδικούμε επίσης την επαναφορά 2.250 οργανικών θέσεων που απολέσθησαν πριν 2 χρόνια μέσα σε μια νύχτα."

Οι ένστολοι της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής, διεκδικούν εκτός από τα παραπάνω, "Διασφάλιση των ασφαλιστικών ταμείων και διατήρηση της αυτοτέλειάς τους, ενίσχυση του αξιόμαχου των Υπηρεσιών, μέσω άμεσων προσλήψεων προσωπικού και χρηματοδότησης του προϋπολογισμό των Σωμάτων για τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό τους, αναγνώριση του επαγγέλματος που επιτελούν ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, διασφάλιση της καταβολής κύριων και επικουρικών συντάξεων σε ανεκτά επίπεδα διαβίωσης και ανατροπή του νόμου Κατρούγκαλου".

Το κάλεσμα για τη διαμαρτυρία πραγματοποιούν οι: Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.), Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.), Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (Ε.Α.Π.Σ.), Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (Π.Ε.Α.Λ.Σ.).

Συγκεκριμένα απαιτούν:

– Την πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης σε όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, όσον αφορά τα μισθολογικά μας.

– Διασφάλιση των ασφαλιστικών μας ταμείων και διατήρηση της αυτοτέλειας αυτών.

– Ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και του φρονήματος αυτών, με την καθολική και έμπρακτη αναγνώριση του έργου τους από τους Κυβερνώντες.

– Την αναγνώριση του επαγγέλματος που επιτελούμε ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού.

– Την διασφάλιση της καταβολής κύριων και επικουρικών συντάξεων σε ανεκτά επίπεδα διαβίωσης και όχι υπό την μορφή φιλοδωρήματος.

– Την ανατροπή του συνταξιοκτόνου νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό που οδηγεί όλους μας σε συντάξεις πείνας και εξαθλίωσης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments