Ελλάδα

Μπριζίτ Τρονιέ: Οι 28 ώρες της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας στην Αθήνα (pics & vids)

Μπριζίτ Τρονιέ: Οι 28 ώρες της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας στην Αθήνα (pics & vids)
Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Τρονιέ, συνόδευσε τον σύζυγό της, Εμανουέλ Μακρόν, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα και αποχώρησε μαγεμένη.

Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου. Το ρολόι δείχνει 13:15 (περίπου) και το προεδρικό αεροσκάφος της Γαλλικής Δημοκρατίας προσγειώνεται στο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Η πόρτα ανοίγει και κατεβαίνει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Λίγα βήματα πιο πίσω η Μπριζίτ Τρονιέ κατέβηκε από το αεροσκάφος.

Η σύζυγος Μακρόν ήταν κομψή και σικάτη -όπως πάντα- και εντυπωσίασε με την παρουσία της.

Σαν πραγματικά φίνα και κομψή Γαλλίδα, η Μπριζίτ Τρονιέ επέλεξε για την άφιξή της στην Αθήνα ένα πολύ απλό και κλασικό σύνολο, μία διαχρονική επιλογή στην οποία "ορκίζονται" οι γκουρού της μόδας: Μαύρο παντελόνι, λευκή μπλούζα, μαύρες γόβες. Φυσικά στο χέρι της κρατούσε μια λευκή Louis Vuitton. 

Αναλύοντας την πρώτη της επιλογή, τσάντα, παπούτσι και παντελόνι ανέβασαν το κόστος του λουκ της στα 7.800 δολάρια.

Χαλαρή και χαμογελαστή αντάλλαξε χειραψία με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο (ο οποίος βρέθηκε στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί το προεδρικό ζεύγος) και ακολούθως επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο που, μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν, τους μετέφερε στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Εκεί κατέθεσε στεφάνι ο Γάλλος Πρόεδρος. 

Στη συνέχεια το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο. Εκεί τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του, Βλασσία Παυλοπούλου. 

Μάλιστα το ζεύγος Μακρόν δεν δίστασε να ποζάρει πιασμένο χέρι χερί, δείχνοντας πόσο αγαπημένο είναι.

Η Μπριζίτ Τρονιέ είχε ωστόσο διαφορετικό πρόγραμμα από αυτό του συζύγου της. Την ώρα που ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκονταν στο Μέγαρο Μαξίμου, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας και η σύντροφος του Έλληνα πρωθυπουργού, Περιστέρα Μπαζιάνα, βρέθηκαν στο "Σταύρος Νιάρχος".

Οι δύο Πρώτες Κυρίες βρέθηκαν στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με την Περιστέρα Μπαζιάνα να ξεναγεί την Γαλλίδα Πρώτη Κυρία στις εγκαταστάσεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Μακρόν ξεναγήθηκε στους χώρους της Λυρικής σκηνής, ρωτώντας, μάλιστα για το πρόγραμμα της νέας σεζόν. Η διερμηνέας της εξήγησε ότι ξεκινάει με Ηλέκτρα και καθώς ξεκίνησε να της εξηγεί γύρω από το έργο, η Μπριζίτ Μακρόν τής εξήγησε ότι δεν χρειάζεται καθώς το γνωρίζει. 

Ακολούθως οι δύο κυρίες ανέβηκαν στο φάρο, είδαν τη θέα σε Ακρόπολη, Λυκαβηττό και φαληρικό όρμο, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους εξωτερικούς χώρους του Σταύρος Νιάρχος. Η παραμονή στο Ίδρυμα όμως δεν σταμάτησε εκεί. Η Περιστέρα Μπαζιάνα είχε κανονίσει συνάντηση με νέους επιχειρηματίες και επιστήμονες. Ολοι μαζί κάθισαν σε ένα κιόσκι και συζήτησαν για τις συνθήκες στην Ελλάδα, με την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη «διαρροή εγκεφάλων», με την κυρία Μακρόν να δίνει κάρτες του πολιτικού γραφείου του συζύγου της στους νέους και να τους λέει ότι μπορούν να καλέσουν εκεί, αν χρειαστούν οτιδήποτε. 

Και ακολούθησε η… Ακρόπολη!

Η κα Τρονιέ αμέσως μετά την ξενάγησή της στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος βρέθηκε μαζί με την Περιστέρα Μπαζιάνα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Προκειμένου όμως να είναι άνετη και να μπορέσει να ανέβει, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας άλλαξε παπούτσια. Παρέμεινε όμως κομψή.

Από την είσοδο του Ιερού Βράχου, η κ. Μακρόν, ύστερα από προτροπή των δημοσιογράφων να μιλήσει, απηύθυνε μήνυμα συμπαράστασης στα θύματα του κυκλώνα Ίρμα που έπληξε τον Άγιο Μαρτίνο. Επίσης δήλωσε: «Είναι η πρώτη μου επίσημη επίσκεψη στη χώρα σας και έχει τη σημασία του αυτό. Είναι πολύ μεγάλη χαρά που είμαι εδώ, αλλά και για την υποδοχή» είπε η κ. Μακρόν δείχνοντας τη σύντροφο του Έλληνα πρωθυπουργού.

Η επίσκεψη διήρκεσε περίπου 45 λεπτά, με την ΕΡΤ να μεταδίδει πως οι δύο κυρίες μιλούσαν φιλικά και σε ωραίο κλίμα. Η κα Τρονιέ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον μύθο της ελιάς και τη θεά Αθηνά, λέγοντας πως έχει πάντα μια ελιά στο σπίτι της και πως αγαπά αυτό το δένδρο.

Επίσης, χαρακτήρισε την ημέρα, κατά την επίσκεψή της στην Ακρόπολη, «ευλογημένη από τους θεούς».

Έφερε άλλο αέρα στο Προεδρικό – Έλαμψε με το κατακόκκινο φόρεμά της

Εντυπωσιακή ήταν η ενδυματολογική επιλογή της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, η οποία φόρεσε ένα κόκκινο φόρεμα στο δείπνο προς τιμήν του συζύγου της και Προέδρου της Γαλλίας, το βράδυ της Πέμπτης.

Πρόκειται για ένα αεράτο και κομψό cape dress από υφασμα Javanaise, που ταιριάζει απόλυτα στην περίσταση. Το φόρεμα κοστίζει, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του οίκου, 2,960 δολάρια.

Τα χρυσά κοσμήματα δεν έλειπαν από τα δάχτυλα και τον λαιμό της, ενώ φορούσε και ένα κόκκινο βραχιόλι.

Στην Αρχαία Αγορά μαγεύτηκε η Μπριζίτ Τρονιέ

Στην Αρχαία Αγορά ξεναγήθηκε το πρωί της Παρασκευής η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Brigitte Macron. Η σύζυγος του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, έγινε δεκτή στον χώρο, λίγο μετά τις 10.15, από την σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, Βλασία Παυλοπούλου.

H Μπριζίτ Τρονιέ ευδιάθετη, η κομψή πρώτη κυρία της Γαλλίας, ντυμένη με φόρεμα χρώματος "μπλε ρουά", απάντησε χαμογελαστή στους δημοσιογράφος, όταν την ρώτησαν στην είσοδο της Αρχαίας Αγοράς, τι εντυπώσεις έχει αποκομίσει από το 24ωρό της στην Αθήνα: «Je ne pars plus! Je reste (Δεν φεύγω. Θα μείνω)».

Κατά την έξοδό της από το χώρο της Αρχαίας Αγοράς, η κ.Μακρόν δεν αρνήθηκε να βγάλει selfies.

Το εκπληκτικό χρυσό κολιέ που δέχθηκε από την Βλασιά Παυλοπούλου

Ένα χρυσό κολιέ με φύλλα ελιάς ήταν το δώρο της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, Βλασίας Παυλοπούλου προς τη σύζυγο του Γάλλου προέδρου. Εκείνη ενθουσιάστηκε, ευχαρίστησε την κα Παυλοπούλου το φόρεσε αμέσως και είπε: «Μου θυμίζει Αρχαία Ελλάδα».

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στην Αρχαία Αγορά, η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας συζήτησε ιδιαίτερα το θέμα των θεσμών, της λειτουργίας της Αρχαίας Αγοράς.

Μετά την αποχώρησή της από την Αρχαία Αγορά, η Μπριζίτ Μακρόν περπάτησε στα σοκάκια της Πλάκας, χαιρετώντας απλούς πολίτες και συνομιλώντας μαζί τους.

Τα δώρα της Περιστέρας

Δώρα στην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας έδωσαν και η Μαρέβα Μητσοτάκη, όπως έγινε γνωστό χθες, αλλά και η Περιστέρα Μπαζιάνα. Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Real, η σύντροφος του πρωθυπουργού έκανε δύο δώρα στην Μπριζίτ Μακρόν. Το πρώτο τής το έδωσε μέσα στο αυτοκίνητο που μετέφερε χθες τις δύο κυρίες από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στην Ακρόπολη και ήταν ένα βιβλίο με ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη στη γαλλική γλώσσα και ένα cd του συνθέτη Κωνσταντίνου Χριστοδούλου.

Στη συνέχεια, της έδωσε και το επίσημο δώρο το οποίο παραδόθηκε εθιμοτυπικά, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια από το Μουσείο Μπενάκη και κολιέ με πέρλα, αντίγραφα του 4ου π.Χ. αιώνα.

Το δώρο της Μαρέβας Μητσοτάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρέβα Μητσοτάκη έκανε και αυτή μια πολύ ευγενική κίνηση και ετοίμασε ένα δώρο για την κυρία Τρονιέ, το οποίο της έστειλε πριν εκείνη φθάσει στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, η σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε ως δώρο στην Μπριζίτ Μακρόν μια τσάντα και ένα πουκάμισο, του δικού της brand, που κατασκευάστηκαν όμως αποκλειστικά για την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας. Δεν ανήκουν δηλαδή σε κάποια συλλογή του brand. Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, τόσο η τσάντα, όσο και το πουκάμισο είναι φτιαγμένα με τις προδιαγραφές του brand, δηλαδή από εξαιρετικά ελληνικά υλικά που φτιάχνουν τεχνίτες σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας.

Έσπασε το πρωτόκολλο

Το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας, σπάζοντας το πρωτόκολλο, άλλαξε το πρόγραμμά του και αντί να φύγει στις 15:15 για αεροδρόμιο, πήγε στο Σύνταγμα! 

Μπριζίτ και Εμανουέλ Μακρόν μετά το γεύμα και τη συζήτηση που είχαν με μέλη της γαλλικής κοινότητας της Αθήνας στο Γαλλικό Ινστιτούτο, αλλά και Έλληνες καλλιτέχνες και διανοούμενους, κανονικά θα έφευγαν για αεροδρόμιο στις 15:15, προκειμένου να αναχωρήσουν για Παρίσι στις 4 το απόγευμα.

Ωστόσο, αποφάσισαν να αλλάξουν το πρόγραμμά τους. Εκτός του ότι παρέμειναν πολύ περισσότερο στο Γαλλικό Ινστιτούτο, Εμανουέλ και Μπριζίτ αποφάσισαν να μη φύγουν αμέσως, αλλά να κάνουν μια βόλτα στην Αθήνα!

Λίγο μετά τις 17.00 το απόγευμα της Παρασκευής το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας αναχώρησε από την Αθήνα. Ωστόσο έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι έφυγαν με διαφορετικά αεροσκάφη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments