Πολιτική

Εμανουέλ Μακρόν: Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με τον Αλέξη Τσίπρα

Εμανουέλ Μακρόν: Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με τον Αλέξη Τσίπρα
Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έφτασε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Λίγο μετά τις 10:15 ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν έφτασε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ακολούθησε η ξενάγηση του Γάλλο Προέδρου στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση εργασίας στρογγυλής τραπέζης με επικεφαλής ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων, υπό τόν ίδιο και τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα έχουν συναντήσεις οι εκπρόσωποι 40 μεγάλων γαλλικών εταιριών, που συνοδεύουν τον Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα, με Έλληνες επιχειρηματίες, αλλά και παράγοντες της ελληνικής κυβέρνησης.

Προσδοκία του είναι ότι θα δρομολογηθούν μεγάλα deal, που θα επιτρέψουν τρόπον τινά μία «γαλλική επιχειρηματική επέλαση», η οποία έχει κύριο στόχο την κατάκτηση ηγεμονικών θέσεων σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας και πρωτίστως την εξαγορά ελληνικών υποδομών, που προσφέρονται από τους άλλοτε πολέμιους των αποκρατικοποιήσεων με ενθουσιασμό πλέον: ενέργεια, λιμάνια, νερό, μεταφορές, περιβάλλον και άλλα! Το Παρίσι ευελπιστεί ότι ήρθε η ώρα να εξαργυρώσει για τα καλά την στήριξη που θεωρεί ότι έχει παράσχει στην Ελλάδα στη διάρκεια της κρίσης – στήριξη την οποία αναγνωρίζει απλόχερα η κυβέρνηση.

«Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε στον τομέα των επενδύσεων. Η Ελλάδα έχει τομείς προτεραιότητας που οι γαλλικές επιχειρήσεις έχουν ενδιαφέρον. Χαιρετίζω την παρουσία 40 Γάλλων επιχειρηματιών, την συμφωνία για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και την συμφωνία ελληνικών και γαλλικών clusters στις νέες τεχνολογίες», δήλωσε ενδεικτικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας έτσι το μάτι στις επιδιώξεις της γαλλικής πλευράς.

Διαβάστε επίσης: Εμανουέλ Μακρόν: Το σημερινό πρόγραμμα και τα deals του Γάλλου προέδρου στο "Σταύρος Νιάρχος"

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments