Κεντροαριστερά: Με τον Κωνσταντίνο Γάτσιο «κλείδωσαν» οι υποψήφιοι και αρχίζει η «μάχη» | Pagenews.gr
Pagenews Team 8 Σεπτεμβρίου 2017, 11:03 8 Σεπτεμβρίου 2017, 11:03

Ο καθηγητής Οικονομικών, πρώην πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου του Πανεπιστημίου της Βιέννης, Κωνσταντίνος Γάτσιος, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς.

Οι υποψήφιοι θα είναι συνολικά εννέα, καθώς στην αναμενόμενη υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη, προστέθηκαν την τελευταία στιγμή ο πρόεδρος της ΕΔΕΜ, Απόστολος Πόντας και ο Κωνσταντίνος Γάτσιος

Ο κ. Πόντας ενημέρωσε το απόγευμα της Πέμπτης την κυρία Γεννηματά και η υποψηφιότητα του αναμένεται να κατατεθεί, λόγω της απουσίας του στο εξωτερικό από μια ομάδα νέων συνεργατών του.

Η πρόεδρος του ΠαΣοΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, κατέθεσε και τυπικά στο γραφείο του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. 

Η κ. Γεννηματά έφτασε ακολουθούμενη από περίπου είκοσι νεολαίους, ενώ κατέθεσε ταυτόχρονα και τις 1.000 υπογραφές που απαιτούνται. Δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη γιατί η πρωτοβουλία που πήρε για την ενότητα και την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης παίρνει σάρκα και οστά.

«Η μεγάλη Κεντροαριστερά μπορεί να εγγυηθεί το τέλος της επιτροπείας και την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Προτεραιότητές μας είναι η ανάπτυξη, οι δουλειές και η προστασία των αδύνατων. Η νέα Αλλαγή ξεκίνησε και είναι στα χέρια των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Κατέθεσα μαζί και χίλιες αγωνίες και προσδοκίες νέων ανθρώπων που γεννήθηκαν μετά το 81. Και μία δική μου δέσμευση. Να αγωνιστώ μαζί τους, για μια Ελλάδα με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της, αξιοπρέπεια και περηφάνια για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είμαι αισιόδοξη, όλοι μαζί μπορούμε» τόνισε η κ. Γεννηματά.

Την εννιάδα συμπληρώνουν οι Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Ραγκούσης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Γιάννης Μανιάτης, συμπληρώνουν την εννιάδα. 

Οι υποψήφιοι, που κατέβαλλαν «παράβολο» δύο χιλιάδων ευρώ, οφείλουν μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου να προσκομίσουν 1.000 υπογραφές από τουλάχιστον 7 περιφέρειες της χώρας. 

Σε κάθε περιφέρεια οφείλουν να συγκεντρώσουν μίνιμουμ 50 υπογραφές. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η τυπική ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων από την επιτροπή Αλιβιζάτου.

Διαβάστε επίσης: Κωνσταντίνος Γάτσιος: Ποιος είναι ο 9ος υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς – Τι δήλωσε

Κωνσταντίνος Γάτσιος: Υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστέρας

Ετικέτες: