ΚΚΕ για επίσκεψη Μακρόν: Απάτη τα περί «νέας Ευρώπης» | Pagenews.gr
Pagenews Team 8 Σεπτεμβρίου 2017, 11:32 8 Σεπτεμβρίου 2017, 11:32

Το ΚΚΕ, σε σχόλιό του για τις ομιλίες του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, χαρακτηρίζει ως "απάτη" τα περί "νέας Ευρώπης".

"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να στηρίξει το αφήγημα της "δίκαιης ανάπτυξης" και την απάτη της "νέας Ευρώπης" φτάνει σε σημείο να υπερθεματίζει σε ύμνους για την Ε.Ε., εξωραΐζοντας τη βάρβαρη πολιτική της» αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα σε ανακοίνωσή του. 

Όπως επισημαίνει, «η Γαλλία, όπου σήμερα οι καπιταλιστές πανηγυρίζουν για τις νέες αντεργατικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Μακρόν, είναι βασικός πυλώνας αυτού του αντιδραστικού βκι όχι δύναμη αλλαγής, πολύ περισσότερο φιλολαϊκό αντίβαρο».

«Οι όποιες αντιθέσεις υπάρχουν μεταξύ των καπιταλιστικών χωρών, εξαιτίας και του ανοίγματος της ψαλίδας υπέρ της Γερμανίας, δεν τις εμποδίζουν να είναι απόλυτα ενωμένες εναντίον των εργαζομένων και των λαών» προσθέτει το ΚΚΕ για να συμπληρώσει: «Η Ε.Ε. των μονοπωλίων θα γίνεται χειρότερη, πιο αντιδραστική, πιο αντιλαϊκή για όλους τους λαούς των κρατών – μελών της».

«Όσο για τις ειρωνείες του Πρωθυπουργού σχετικά με το ηρωικό κοσμοϊστορικό γεγονός της Παρισινής Κομμούνας, αυτό αποδεικνύει απλά ποιο είναι το στρατόπεδο που έχει επιλέξει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος, μετά το τέλος της πρωθυπουργικής του θητείας, θα μπορεί με αξιώσεις να κάνει την ‘γήινη έφοδό του’ ως διαφημιστής – στέλεχος καπιταλιστικής επιχείρησης» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Ετικέτες: