Τουρισμός

Δήμος Φυλής: Ποντάρει στον τουρισμό και το Φθινόπωρο

Δήμος Φυλής: Ποντάρει στον τουρισμό και το Φθινόπωρο
Ο Δήμος Φυλής δίνει μεγάλη σημασία στον τουρισμό και το Φθινόπωρο.

Τη διάσταση της ιστορικότητας του τόπου αλλά και των εναλλακτικών στοιχείων του τουριστικού του προϊόντος δίνει ο Δήμος Φυλής με «σημείο εκκίνησης» την προβολής της περιοχής μέσα από το σημαντικό διεθνές συνέδριο που οργανώνεται την προσεχή Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (EPLO) και υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ.

Όπως τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, εγνωσμένου κύρους καθηγητές από διάφορες χώρες του κόσμου θα αναδείξουν τη συμβολή της Φυλής, μέσω του Φρουρίου, στην κατάλυση της τυραννίας των τριάκοντα και στην εδραίωση της Δημοκρατίας στην Αρχαία Αθήνα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος θα κάνει και την εναρκτήρια ομιλία στο συνέδριο, σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Μαζί με την Αθήνα η Φυλή πρωτοστάτησε στη γέννηση της Δημοκρατίας. Πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός το οποίο, όχι μόνο πρέπει να αναδειχθεί, αλλά είναι αναγκαίο να αξιοποιηθεί. Θα εργαστούμε όλοι μαζί προκειμένου ο Δήμος Φυλής να μπορέσει τα επόμενα χρόνια να καθιερωθεί, όχι μόνο ως μια περιοχή που δέχεται τα απορρίμματα όλης της Αττικής, αλλά ως ένας σημαντικός ιστορικός χώρος, όπου ενισχύθηκαν οι αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας».

Το στοίχημα της αναστροφής της εικόνας της περιοχής δεν εδράζεται μόνο στα ιστορικά της στοιχεία και μνημεία. Προσφέρει επιπλέον δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού δραστηριοτήτων, λόγω του μεγάλου τμήματος της Πάρνηθας που ανήκει στα διοικητικά όρια του δήμου, των αναρριχητικών πεδίων, των μονοπατιών μέσα στο δάσος, των μοναστηριών αλλά και άλλων στοιχείων του πλούσιου τουριστικού προϊόντος όπως είναι και η γαστρονομία και η παράδοση, τόνισε ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. Ο ίδιος προσέθεσε πως με το σχεδιαζόμενο rebranding «πιστεύουμε να προσελκύσουμε επισκέπτες με ειδικά ενδιαφέροντα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments