Τεχνολογία

Τεχνητή νοημοσύνη: Καταλαβαίνει τις σεξουαλικές προτιμήσεις από μια εικόνα

Τεχνητή νοημοσύνη: Καταλαβαίνει τις σεξουαλικές προτιμήσεις από μια εικόνα
Τεχνητή νοημοσύνη αντιλαμβάνεται τις σεξουαλικές προτιμήσεις από μια εικόνα.

Ερευνητές του Stanford ισχυρίζονται ότι εκπαίδευσαν ένα πρόγραμμα που αφορά στην τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο πλέον μπορεί να καταλάβει τις σεξουαλικές προτιμήσεις κάποιου από μια εικόνα του.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές Michal Kosinski και Yilun Wang χρησιμοποιήσαν λογισμικό αναγνώρισης προσώπου σε 35.326 φωτογραφίες προφίλ, 14.776 ατόμων από ιστοτόπους γνωριμιών.

Οι φωτογραφίες κατηγοριοποιήθηκαν σε ομοφυλόφιλες γυναίκες, ομοφυλόφιλους άντρες και straight άντρες και γυναίκες.

Το σύστημα φαίνεται ότι είχε μεγαλύτερη επιτυχία στο να ξεχωρίζει ομοφυλόφιλους άντρες από γυναίκες.

Για την ακρίβεια, ύστερα από επίδειξη δύο φωτογραφιών, μπορούσε να ξεχωρίσει τους ομοφυλόφιλους άντρες το 81% των φορών, ενώ το ποσοστό αυτό στις γυναίκες ήταν δέκα μονάδες πιο κάτω στο 71% των φορών.

Ύστερα από επίδειξη πέντε φωτογραφιών του ατόμου, το ποσοστό αυτό σκαρφάλωνε στο 91% των φορών για τους άντρες και στο 83% για τις γυναίκες.

Ωστόσο, οι άνθρωποι με τις ίδιες φωτογραφίες, μπορούν να ξεχωρίσουν τους straight από τους gay άντρες το 61% των φορών και το 54% τις straight από τις gay γυναίκες.

Παρόλο που η ακρίβεια των προβλέψεων του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης είναι άξια λόγου, πιο αξιοσημείωτη είναι η διαφορά με τους πραγματικούς ανθρώπους, καθώς φαίνεται ότι οι αλγόριθμοι του συστήματος είναι πιο ακριβείς απ’οποιαδήποτε κριτήρια που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments